Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Угорська мова стала регіональною в закарпатському Берегові


    8 сентября 2012 | Разное / На украинском языке / Украина | Добавил: Kravtsova Olga
    7 вересня Берегівська міська рада проголосувала за надання угорській мові статусу регіональної в місті Берегові, 48% населення якого становлять угорці (12,8 тисяч). Про це повідомляє «Закарпаття онлайн».



    Запропоноване міським головою Берегова Іштваном Гайдошом рішення «Про реалізацію окремих норм закону України "Про засади державної мовної політики" на території міста Берегова», проголосували 19 з 34 депутатів міськради (ще двоє були відсутні).



    Проект рішення, зокрема, передбачає забезпечення надписів на бланках, печатках, штампах, табличках Берегівської міськради, поряд з державною мовою, також і регіональною угорською мовою. При виготовленні вказівників, табличок, аудіо- і візуальнї реклами на території міста рекламодавці також мають враховувати відповідне рішення.



    Критерій володіння державною мовою та регіональною угорською відтепер буде враховуватися під час підбору кадрів до органів державної влади та місцевого самоврядування. Фінансове управління міськрад зобов'язали передбачити кошти на виконання цього рішення.



    Також рішення передбачає звернутися до всіх підприємців та установ міста щодо реалізації регіонального статусу угорської мови. Відповідні зміни має бути внесено до регламенту міскради, виконкому. Інформацію про прийняття зазначеного рішення має бути доведено до відома громадян через ЗМІ.



    Міський голова Берегова Іштван Гайдош є головою Демократичної партії угорців України і, водночас, 74-м номером у партійному списку Партії регіонів на виборах до Верховної Ради України.



    Раніше статус регіональної надавали лише російській мові - у восьми областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Одеській, Херсонській, Миколаївській та Харківській, а також у дев'яти містах: Ізмаїлі, Одесі, Севастополі, Харкові, Миколаєві, Херсоні, Ялті, Луганську, Запоріжжі та Красному Лучі, повідомляє «Українська правда».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.