Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НМПУ підтримала вимоги колективу УНІАН про повернення Харченка і недопущення цензури


    17 мая 2012 | Новости / Разное | Добавил: Елена Ленова
    У відстороненні Харченка профспілка вбачає порушення статей 32, 33 Кодексу законів про працю та ст. 43 Конституції України.

    Незалежна медіа-профспілка України підтримує вимоги колективу інформаційного агентства УНІАН і свого осередка в агентстві щодо повернення до на посаду усунутого в незаконний, на думку профспілки, спосіб головного редактора агентства Олександра Харченка, про створення комісії для недопущення цензури в агентстві і про недопущення звільнення працівників без згоди на це медіа-профспілки та колективу агентства.

    НМПУ висловлює стурбованість порушенням закону, які мають місце в УНІАН. «Нове керівництво агентства твердить, що головного редактора УНІАН Олександра Харченка було переміщено на іншу посаду, що нібито відповідає закону. Насправді пана Харченка без його згоди було усунуто з посади, яку він обіймав згідно контракту, - йдеться в повідомленні НМПУ. - Це є порушенням статей 32, 33 Кодексу законів про працю. А також вступає в протиріччя з конституційною нормою про заборону примусововї праці (ст. 43 Конституції України), згідно якої примусова праця - це робота або служба, яка вимагається від особи під загрозою покарання і для якої ця особа не запропонувала добровільно своїх послуг».

    НМПУ не заперечує права власників на кадрові перестановки, але наголошує, що вони мають відбуватися у рамках закону: «Вони повинні відбуватися з урахуванням законних прав працівників. Такі дії повинні здійснюватися з врахуванням інтересів трудового колективу».

    Медіа-профспілка нагадує, що торік після непрофесійних дій керівництва того самого холдингу, до якого належить УНІАН, було знищено «Газету по-киевски». «Десятки кваліфікованих працівників залишилися без роботи. Читачі залишилися без улюбленого видання, яке було одним з лідерів ринку. У випадку загострення конфлікту така доля може чекати і УНІАН. Цього не можна допустити», - наголошують у профспілці.

    Нагадаємо, вчора, 16 травня, шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко вважає таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язує таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями».

    Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкидає звинувачення в таблоїдизації УНІАН і заявляє, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

    Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.



    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.