Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Антитютюновий закон заборонив зображення сигарет або процесу паління в іншій рекламі


    14 марта 2012 | Новости / Разное | Добавил: Елена Ленова
    Народний депутат Андрій Шевченко назвав ухвалення і підписання антитютюнового закону рідкісним випадком результативної співпраці парламенту, президента та громадськості. Про це він сказав під час прес-конференції, яка відбулася 14 березня в УНІАНі.

    Нагадаємо, 13 березня президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів», який набуде чинності через півроку.

    Андрій Шевченко озвучив конкретні зміни, які розпочнуться в Україні через шість місяців. «У нас уже давно заборонена реклама тютюну на телебаченні і радіо, два роки тому заборонили рекламу тютюну на зовнішніх носіях. Тепер реклама тютюну повністю піде з друкованих видань, в тому числі і зі спеціалізованих газет і журналів. По-друге, у нас не буде більше тютюнових дискотек, коли під виглядом розважальних заходів проводиться пряма промоція і просування тютюнових виробів. По-третє, забороняється зображення сигарет або процесу паління в іншій рекламі. Останнє: реклама тютюну піде з місць продажу. Інформація про сигарети в місцях продажу буде обмежена до графічної розміром 40х50 см», - сказав народний депутат.

    За словами пана Шевченка, у цього закону «унікальна, драматична, детективна історія ухвалення». «Тут була і фальсифікація тексту, недовіра голові Комітету з питань свободи слова та інформації, п'ятимісячне затягування з підписанням у Верховній Раді. Я не можу пригадати жодного іншого законопроекту, у якого була б настільки драматична і детективна історія», - розповів екс-голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

    Народний депутат, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко під час прес-конференції зазначив, що боротьба за антитютюновий закон об'єднала в парламенті дуже розрізнені сили. «За цей закон проголосували навіть ті, хто палить», - сказав він. Пан Мірошниченко зауважив, що без підтримки громадськості закон, можливо, й не був би ухвалений. «Ця ініціатива народилася знизу. Цей закон написали не ми, ми лише стали провідниками цієї ідеї. І нічого ми не зробили б, якби фактично перед кожною погоджувальною радою громадськість не збирала пікет, не акцентувала увагу на цій проблемі, не роз'яснювала народним депутатам. Це наша спільна перемога», - привітав усіх представник президента в парламенті.

    За словами пана Мірошниченка, президент, не зважаючи на сотні листів від лобістів тютюнової галузі, все ж підписав жорсткіший варіант закону. «Десятки, якщо не сотні листів, як з боку громадськості, так і з боку лобістів тютюнової галузі надійшли до президента. Які тільки аргументи не наводилися проти тієї чи іншої позиції. І насправді всі, затамувавши подих, чекали на рішення президента. В цій складній ситуації президент продемонстрував найкращу чесноту, яка може бути. Він дбав не про сьогодення, не про матеріальні інтереси, а про майбутнє України, про тих молодих людей, які завдяки відсутності реклами тютюнових виробів, не візьмуть цигарку в рот. Я пишаюся тим, що є представником президента в парламенті», - зазначив він.

    Народний депутат Леся Оробець сказала, що ухвалення і підписання цього закону стане в підручниках прикладом ефективного громадського лобіювання. «Це був найскладніший випадок, коли з одного боку зійшлися ті, хто за тютюнові гроші хотіли пролобіювати собі найкомфортніші умови, з іншого - дуже багато небайдужих людей», - пояснила вона.

    Голова правління регіонального центру громадянського представництва «Життя» Андрій Скіпальський назвав 13 березня «чорним днем для тютюнової індустрії».

    Відтепер потрібно стежити за тим, щоб тютюнові лобісти не намагалися внести пом'якшуючі зміни до цього закону, наголосили учасники прес-конференції.




    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.