Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Україна ввійде до регіональної мережі з саморегуляції ЗМІ


    12 июня 2011 | Новости / Разное | Добавил: Елена Ленова
    Шість країн пострадянського простору вирішили створити мережу з саморегуляції ЗМІ.

    Держава повинна якомога менше втручатися в саморегуляцію ЗМІ, ці функції мають узяти на себе самі журналісти. Про це йшлося на регіональній зустрічі з питань саморегуляції ЗМІ, яка відбулася в Кишиневі (Молдова) 9-10 червня 2011 року, в якій узяли участь представники шести країн: Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії та України. Від нашої країни в заході взяли участь Володимир Мостовий, Михайло Батіг і Сергій Гузь (Комісія з журналістської етики), Світлана Остапа («Телекритика»).

    Доповідачі з кожної країни представили ситуацію щодо дотримання журналістської етики, «допомогу» держави у формування відповідальної журналістики.

    Заслухавши доповіді про те, на якому етапі в цих країнах перебуває саморегуляція, та розглянувши досвід роботи двох наявних мереж (скандинавської та європейської), учасники вирішили, що необхіднто створити регіональну соціальну мережу саморегулюючих організацій.

    Наразі від кожної з шести країн обрали представника до робочої групи з підготовки такої мережі. Україну в робочій групі представлятиме Сергій Гузь. Очолив групу секретар Ради преси Молдови Петру Маковей. Учасники групи займуться підготовкою проектів необхідних документів та мають визначитися щодо форми і наповнення сайту мережі, яку згодом, можливо, зареєструють як окрему юрособу. Що ж до адміністративного апарату мережі, то його вирішено робити мінімальним, приміром, увести посаду виконавчого секретаря, працю якого перші кілька років зможе оплачувати Рада Європи.

    Робоча група повинна напрацювати конкретні пропозиції до жовтня 2011 року й ухвалити остаточне рішення на конференції Європейського альянсу незалежних рад з питань преси в Москві.

    Регіональну зустріч проведено за сприяння Ради Європи та Ради преси Молдови. В її роботі взяли участь Іван Ніколчев (відділ з питань медіа Ради Європи), Улві Ахунду (керівник Офісу Ради Європи в Кишиневі), Дафні Коен (секретар Європейського альянсу незалежних рад з питань преси AIPCE), Жакоб Моллерул (президент Організації ньюзомбудсменів ONO) та інші.

    Источник: www.telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.