Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Новий канал готує заяву до прокуратури щодо інциденту в «Українському домі»


    11 апреля 2010 | Разное / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Новий канал готує заяву до прокуратури щодо інциденту в «Українському домі» Новий канал готує заяву до прокуратури щодо бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента Сергія Кутракова. Про це ТК дізналася від шеф-редактора новин Нового каналу Михайла Шаманова. Він зазначив, що нині юристи вивчають обставини інциденту і протягом дня вирішать, до якої саме прокуратури звертатимуться.

    Претензії Нового каналу стосуються конфлікту, що виник напередодні, 8 квітня 2010 року в київському «Українському домі» під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волинська різня - польскі і еврейскі жертви ОУН-УПА».

    Як розповів сам Сергій Кутраков, під час заходу журналісти опинилися в епіцентрі конфлікту між представниками охорони виставки, міліції та активістами Всеукраїнського об`єднання «Свобода».

    «Учасники акції кричали і кидали в організаторів заходу книжки. Після цього зреагувала охорона у штатському і почала виводити порушників порядку, - розповідає журналіст - Одного з них схопили за руки і потягли сходами на перший поверх. Ми з оператором супроводжували цю процесію. Коли охорона з затриманим проходила двері тамбура біля службового входу, ми рушили слідом. У цей час представники охорони зупинилися, розвернулися і почали завдавати ударів по камері оператора. Щоб зберегти техніку, він відразу ж вийшов із приміщення».

    За словами пана Кутракова, йому намагалися завдати болю: «Охоронець почав виштовхувати мене за двері та затис праву руку і праву ногу дверима. Інший натиснув пальцем на моє око. Поряд за їхніми діями спостерігали два міліціонери в формі. Помітивши, що мене сильно затисли, один із міліціонерів звернувся до мене і запропонував витягти ногу з дверей. На питання, чому він не втручається у перебіг подій, той відповів, що не має уявлення, хто є нападники. Аналогічне питання ми поставили його колезі. Той сказав: "Ідіть на прес-конференцію, другий поверх"».

    З відео можна ознайомится тут.

    Сергій Кутраков переконаний: у цій ситуації порушено його права як співробітника ЗМІ.

    З ним погоджується Михайло Шаманов. «Зафіксовані на відео дії свідчать про бездіяльність працівників МВС. Сергій Кутраков тримав у руках мікрофон Нового каналу, і було явно, що той є журналістом, - обурений пан Шаманов - Крім того, представник ЗМІ, до якого застосували фізичну силу під час конфліктної ситуації, звернувся до представника міліції з проханням втрутитися в ситуацію. І отримав абсолютно абсурдну відповідь». Він нагадав: 25 березня Міністерство внутрішніх справ видало наказ №88 «Про вдосконалення взаємодії органів внутрішніх справ із засобами масової інформації», який вимагає від керівників міліції дій для забезпечення безпеки журналістів та поліпшення роботи з медіа.

    ТК намагалася взяти коментар у заступника начальника прес-служби Головного управління МВС міста Києва Віталія Дмитренка. Він скерував журналіста до матеріалів сайту МВС.

    Як писала ТК, 8 квітня представники міліції взяли під варту спортивного коментатора «Поверхность Спорт ТВ» Ігоря Мірошниченка, журналіста газети «Свобода» Андрія Мохника та ще кількох представників «Свободи» і доправили їх до Шевченківського РВВС. Того ж дня головне управління МВС України розповсюдило повідомлення, в якому йшлося про те, що під час затримання працівники міліції не знали, що Ігор Мірошниченко є представником ЗМІ. Учора також відбулося закрите засідання Шевченківського районного суду міста Києва. Після розгляду справи, о третій ранку 9 березня журналіста і ще 12 затриманих відпустили, не пред'явивши звинувачень. У коментарях ТК Ігор Мірошниченко заявив, що планує оскаржувати заву МВС у суді - як журналіст і як представник «Свободи».

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.