Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Міжкорпоративний Університет» почав набір слухачів


    13 октября 2009 | Разное / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    Київ, УкраїнаОператор мобільного зв'язку МТС-Україна, 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», «Вімм-Білль-Данн», «Київська Інвестиційна Група», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний університет ім. Т.Шевченко і Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» за підтримки Міністерства освіти і науки України оголошують про початок першого етапу реалізації проекту «Міжкорпоративний Університет».

    У вересні цього року співробітники «Міжкорпоративного Університету» (МКУ) провели дослідження серед компаній-учасників з виявлення їх потреб щодо персоналу. Анкетування дозволило зібрати інформацію про навички, якими повинен володіти потенційний співробітник кожної компанії, і посади, на які можуть претендувати випускники МКУ. Після аналізу отриманих даних був сформований список необхідних компетенцій для 14 посад, які необхідні компаніям і розроблена навчальна програма.

    З 9 по 20 жовтня 2009 року пройде відбір кандидатів для навчання в інноваційному освітньому проекті МКУ. До першої групи слухачів увійдуть 15 студентів старших курсів трьох вузів-учасників проекту: Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського національного університету ім. Т.Шевченка і Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут».

    «Підписавши меморандум про співпрацю, «МЕТРО Кеш енд Кері» продовжує активну роботу над проектом. Співробітники відділу персоналу компанії входили до складу робочої групи на етапі розробки програми проекту, зараз ми проводимо його презентації у вузах Києва. Програма набору учасників проекту включає тест оцінки аналітичних здібностей, який ми застосовуємо в «МЕТРО Кеш енд Кері». Ці навички будуть необхідні студентам для успішного проходження стажування на всіх п'яти позиціях, наданих компанією», – сказав Михайло Завилов, директор з персоналу «МЕТРО Кеш енд Кері Україна»

    «Компанія «Вімм-Білль-Данн» думає про майбутнє і тому інвестує в сьогодення. «Міжкорпоративний Університет» – це наш внесок у довгостроковий розвиток компанії і освітнього потенціалу України. Нам потрібні амбітні молоді люди, які мислять, так само як і «Вімм-Білль-Данн» і готові інвестувати свій час і зусилля в свою освіту. Відзначу також, що особливість нашого бізнесу вимагає наявності певних знань у співробітників, наприклад, профільна освіта за фахом мікробіологія. Таких фахівців існуючі учасники МКУ, на жаль, не готують, тому цілком можливо, що в недалекому майбутньому ми розширимо кількість вузів-учасників проекту», – говорить директор з персоналу ВАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» Олена Єфремова.

    На даний момент співробітники МКУ спільно з HR-фахівцями компаній «Вімм-Білль-Данн», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» і МТС проводять зустрічі у вузах-учасниках проекту, на яких розповідають студентам про проект, вимоги до кандидатів і умови зарахування в МКУ. Відбір абітурієнтів проходитиме в два етапи: 1) тестування – рішення бізнес-кейсів; 2) співбесіда – виявлення рівня мотивації і визначення особистих якостей студента. Таким чином, від кожного вузу буде відібрано 5 студентів.

    «У «Києво-Могилянській академії» ми вже провели першу зустріч, на яку прийшли більше 50 студентів старших курсів. Студенти показали інтерес до МКУ, задавали багато запитань HR-фахівцям про роботу в компаніях і розпитували про умови зарахування на навчання. Протягом години після закінчення зустрічі на електронну адресу МКУ поступило декілька десятків листів від студентів академії з проханням вислати завдання для проходження тестування. Підвищена зацікавленість студентів в освоєнні управлінських і комунікативних навиків, які допоможуть їм швидше адаптуватися до роботи в сучасному бізнесі, підтвердила впевненість учасників в успіху реалізації проекту», – відзначив керівник «Міжкорпоративного Університету», кандидат економічних наук Олександр Попов.

    З 20 жовтня по 4 грудня 2009 року слухачі МКУ пройдуть 64-годинну програму навчання, яка включає проведення тренінгів і стажувань. Корпоративні тренери компаній-учасників проведуть тренінги з проведення переговорів, орієнтації на клієнта і презентацій. У листопаді слухачі МКУ пройдуть стажування в реальних робочих умовах, у компаніях «Вімм-Білль-Данн», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» і МТС.

    «Щодня наші співробітники стикаються із стратегічними завданнями деколи навіть міжнародного рівня, які вимагають оперативного ухвалення зважених рішень і великої відповідальності. Тому ми пред'являємо високі вимоги навіть до молодих фахівців, що претендують на роботу в «Київській Інвестиційній Групі», – крім високого середнього балу в університеті і знання української, російської і англійської мови, людина повинна володіти стратегічним мисленням, аналітичними і математичними здібностями, а також мотивацією на досягнення результату. Наша участь у «Міжкорпоративному Університеті» свідчить про наш великий інтерес у високоінтелектуальних випускниках вузів. Носії необхідних нам якостей і навиків цілком можуть бути працевлаштовані в новий напрям нашого бізнесу», – підкреслила Владислава Рутицька, директор з персоналу компанії «Київська Інвестиційна Група».

    «Почався процес відбору студентів, який можна назвати стартом «Міжкорпоративного Університету». Створена нами програма навчання основана на реальних потребах компаній-учасниць і поєднує в собі їх передові знання і досвід. До речі, наші фахівці брали безпосередню участь у розробці програм навчання, і вестимуть два тренінги: ведення переговорів і орієнтація на клієнта. Ці тренери готують продавців у приватному і бізнес-сегментах і є експертами в даній області. Що стосується конкретних інтересів компанії МТС, то в результаті навчання першої групи студентів ми плануємо підготувати кандидатів на вакансії експерта з продажу, експерта відділу управлінської підтримки Центру обслуговування абонентів і експерта з роботи з персоналом. Для цього зі свого боку ми надамо не тільки тренерів, але і бізнес-кейси, а також максимально залучатимемо керівників-практиків при проходженні студентами стажування в МТС», – підсумувала Наталія Береза, директор з управління персоналом МТС-Україна.

    На початку листопада 2009 року виходячи з заявок «Київської Інвестиційної Групи» планується набір слухачів у другу групу МКУ. Набір наступних груп студентів пройде на початку наступного року.


    Коротко про «Міжкорпоративний Університет»

    «Міжкорпоративний Університет» – це довгостроковий проект, ініційований минулого року компанією МТС-Україна, який об'єднує провідних працедавців України, вищі учбові заклади і студентські організації. Мета проекту полягає в розробці програм підготовки студентів з урахуванням вимог сучасного бізнесу і реальної ситуації на ринку праці. Дану ініціативу впродовж декількох місяців розробляла робоча група, у яку входили представники компаній, залучених на організаційний етап проекту: GP Group, KPD, Talent Kapital, «Бізнес Системи», «Київська Інвестиційна Група», «МЕТРО Кеш енд Кері» і МТС.

    Ключове завдання «Міжкорпоративного Університету» полягає в побудові адаптивної системи управління знаннями і в підвищенні рівня підготовки фахівців з різних галузей знань, як технічних, так і гуманітарних з метою формування у студентів затребуваних працедавцями менеджерських навиків.

    Офіційна церемонія підписання меморандуму про співпрацю в рамках «Міжкорпоративного Університету» відбулася в Залі Вченої ради Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Даний меморандум був підписаний між Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом ім. Т.Шевченка, Національним університетом «Києво-Могилянська академія», Київським національним технічним університетом «Київський політехнічний інститут» і провідними працедавцями України: МТС, «Вімм-Білль-Данн», «Київська Інвестиційна Група» і «МЕТРО Кеш енд Кері Україна». У рамках підписаного меморандуму компанії-учасниці «Міжкорпоративного Університету» мають намір, зокрема, фінансувати проект для його успішної реалізації.

    Источник: Пресс-служба МТС Украина
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.