Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    МТС-Україна презентувала програму «Міжкорпоративний університет»


    6 октября 2009 | Разное / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    Трускавець, УкраїнаПід час роботи IX Львівського міжнародного економічного форуму директор Західного територіального управління МТС-Україна Кирил Дмитрієв представив презентацію «Участь комерційних компаній у підготовці спеціалістів у співпраці з вузами на прикладі програм «Професіонали майбутнього» та «Міжкорпоративний університет» та закликав бізнес підтримати талановитих студентів і їхні наукові пошуки.

    Другий день роботи Львівського економічного форуму вийшов насиченим та багатим на цікаві події та презентації. Зокрема, зацікавлення в його учасників викликала презентація директора ЗТУ МТС-Україна Кирила Дмитрієва, в якій він поділився досвідом спільної підготовки фахівців разом з провідними вузами України.

    На сьогоднішній день 210 вузів готують економічних спеціалістів, і лише 97 вузів України готують спеціалістів інформаційних технологій, а адаптація випускника вузу в компанії до вимог ринку триває не менше року – такі факти озвучив на Львівському міжнародному економічному форумі директор Західного територіального управління МТС-Україна Кирил Дмитрієв. При цьому спостерігається недобір студентів на технічні спеціальності, що в майбутньому може обернутися значним відставанням України в сфері високих технологій, адже понад 40% фахівців таких компаній як МТС складають саме IT-спеціалісти.

    Як крок до вирішення проблеми компанія МТС-Україна представила на IX Львівському економічному форумі спільну з вузами програму трьохсторонньої співпраці між роботодавцем, вищою школою та студентами «Міжкорпоративний університет».

    «Владі, бізнесу, експертам необхідно якомога частіше обмінюватися думками, аналізувати стан справ і шукати нові перспективи співпраці, – говорить топ-менеджер компанії МТС-Україна. -- Цінність Львівського економічного форму – в його діалогічності. Він вже давно став майданчиком для обміну думками, своєрідним інкубатором ідей. Наша компанія представляє телекомунікаційний бізнес, пропонує суспільству й діловому середовищу нові технології та нестандартні рішення. Саме нові технології, інновації мають стати локомотивом виходу з кризи. Особливо це стосується Західної України, яка не має великих промислових потужностей, але славиться освіченими фахівцями та навчальними закладами. Наша компанія одна з перших розпочала процес інтеграції освіти у реальний сектор економіки. Проекти «Професіонали майбутнього», «Міжкорпоративний університет» окрім матеріальної підтримки талановитих студенів дають їм можливість стажуватися в компанії та відвідувати міжнародні галузеві виставки. Адже нині рівень підготовки спеціалістів у вузах часто не відповідає вимогам ринку, тому комерційні компанії мають активніше інтегрувати свої можливості та потреби в навчальний процес. Саме від нинішніх студентів ми очікуємо нестандартних технічних та бізнесових рішень у недалекому майбутньому, адже перехід до інноваційної моделі економіки нині для України особливо актуальний».

    Кирил Дмитрієв наголосив, що телекомунікаційна галузь динамічно розвивається й залучає значну частину всіх інвестицій в економіку України, а доходи галузі становлять 4% номінального ВВП. Саме завдяки активному розвитку, інвестуванню, компанія МТС-Україна пропонує бізнесу та споживачам найпрогресивніші інноваційні рішення в галузі телекомунікацій. Активний розвиток сучасних технологій зумовлює потребу якісної підготовки спеціалістів, інтеграцію бізнесових рішень та вимог у вищу освіту. Учасники Форуму підтримали ідею наблизити сучасну вищу освіту України до реалій ринку та запропонували поширити досвід компанії МТС-Україна.

    Про програму «Професіонали майбутнього». Програма «Професіонали майбутнього» – це перша довготермінова програма підтримки студентів, яка об'єднує освітній процес, стипендії від МТС та можливість стажування. Програма відбувається при підтримці Міністерства освіти та науки України і Міністерства транспорту та зв'язку України. Програма «Професіонали майбутнього» включає ряд проектів та ініціатив по співробітництву з провідними українськими ВНЗ, які спрямовані на підтримку та розвиток наукового потенціалу нації. Участь у програмі беруть 10 провідних вузів України та 500 студентів.

    Про програму «Міжкорпоративний університет». Міжкорпоративний Університет – це перша, унікальна в своєму роді програма трьохсторонньої співпраці між роботодавцем, вищою школою та студентами з метою вирішення проблем, які існують у системі вищої освіти. На практиці – це спроба створити єдину базу унікальних знань, якими сьогодні володіє сучасний бізнес, з метою її інтеграції у процес підготовки спеціалістів. Програма передбачає створення єдиної бази знань та практики, якими володіють компанії, визначення форм навчання для передачі цих знань студентам, участь менеджерів провідних компаній у процесі навчання, участь роботодавців у процесі формування замовлення на підготовку кадрів у середньотерміновій та довготерміновій перспективі. 18 червня 2009 р. було підписано мемрондум про співпрацю в рамках «Міжкорпоративного Університету». Даний меморандум був підписаний між Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка, Національним університетом «Києво-Могилянська академія», Київським національним технічним університетом «Київський політехнічний інститут» і провідними працедавцями України: МТС-Україна, Вімм-Білль-Данн, Київська Інвестиційна Група і «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна». Ідею створення міжкорпоративного університету вже підтримало близько 20 компаній провідних роботодавців України (Coca-Cola Україна, Deloitte, «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», IDS Group, JTI, Укрексімбанк, МакДональдз, PricewaterhouseCoopers, Аеросвіт, Київська Інвестиційна Група, Систем Кепітал Менеджмент, Київенерго, Вімм-Білль-Данн).

    Львівський міжнародний економічний форум – впливова щорічна платформа, що збирає законотворців, бізнесменів, аналітиків, експертів та інвесторів для прогресивних обговорень надважливих тем щодо конкурентноздатності, економічного зростання та стратегічного розвитку регіонів. Цього року ІХ Львівський міжнародний економічний форум у партнерстві з FDI/Financial Times пройшов у Трускавці 1-2 жовтня під гаслом «ІНВЕСТИЦІЇ. ІННОВАЦІЇ. КОНКУРЕНТНОЗДАТНІСТЬ – як українським регіонам вийти оновленими з глобальної економічної кризи».

    Источник: Пресс-служба МТС Украина
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.