Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Визначені переможці фестиваля „Кришталеві джерела”


    17 сентября 2009 | Разное / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    У селищі Штормовому Сакського району Автономної Республіки Крим завершився Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв „Кришталеві джерела-2009”.

    Під час брифінгу в Національній раді голова Оргкомітету фестивалю, член Національної ради Віталій Шевченко зазначив, що засновниками „Кришталевих джерел”, крім Національної ради, є три міністерства: освіти і науки, у справах сім’ї, молоді та спорту, культури і туризму, національні спілки кінематографістів і фотохудожників та асоціація діячів кіноосвіти і медіапедагогіки. Однак конкурс цього року відбувся завдяки громадським організаціям, які зробили благодійні пожертви. Насамперед, це громадська організація „Вся Україна”, яка надала для проведення цього мистецького форуму 80 тис. гривень.

    До участі в конкурсі були запрошені школярі молодшої, середньої та старшої вікової груп, члени дитячих і молодіжних мистецьких об’єднань при освітніх закладах і телерадіокомпаніях, студіях-виробниках, які за підсумками роботи журі стали переможцями в різних номінаціях кіно-, теле-, радіо- та фотомистецтва. У підсумковому етапі проведення фестивалю взяло участь 95 осіб – це діти і дорослі, що працюють з дітьми і для дітей.

    Віталій Шевченко зазначив, що на фестивалі були представлені всі регіони України. „Попереду компанії з обласних центрів, рідше столиця, і традиційно районні центри, де теж формуються хороші студії. Варто назвати Верхньодніпровськ, Сарни, Саки АР Крим, Добропілля Донецької області. Крім того, беруть участь окремі учасники. Це як виняток, але зі своїми короткометражними фільмами вони стають переможцями, хоча зрозуміло, що кіно творити зараз дуже важко. Заснувалися вже деякі школи. Часто на цей фестиваль привозять своїх дітей батьки, які були учасниками перших фестивалів. Є центри, наприклад, у Полтаві, на Волині на базі обласної ОДТРК, Житомирська обласна студія „Хвилька”, Івано-Франківськ, Кіровоград, які традиційно стають учасниками цього фестивалю. Зазвичай талановиті діти, які упродовж кількох років беруть участь у цьому конкурсі, потім здобувають вищу фахову освіту і йдуть працювати у сферу кіно, телебачення, радіо. Стають чудовими журналістами чи іншими фахівцями галузі”, – сказав він.

    Програма „Кришталевих джерел” була як завжди цікавою і насиченою. Всі учасники фестивалю побували на екскурсіях, для них проводилися різноманітні конкурси, члени журі фестивалю – відомі фахівці телерадіоінформаційної сфери – провели майстер-класи.

    Лауреати і переможці конкурсу отримали дипломи лауреатів та дипломантів, відзнаки громадської організації „Вся Україна”, Спілки журналістів України, подарунки організаторів та інших благодійників „Кришталевих джерел”.

    Всі учасники фестивалю висловили сподівання, що наступного, ювілейного року, коли „Кришталеві джерела” відзначатимуть двадцяту річницю з дня заснування, цей мистецький форум пройде за широкої підтримки державних і громадських організацій, зросте кількість конкурсантів, більшість яких матиме добру нагоду відсвяткувати свою, можливо, першу в житті перемогу.

    Источник: Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.