Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







ICTV підтримує всеукраїнську акцію «Відродимо Запорізьку Січ»


16 июня 2009 | На телеэкране / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
ICTV підтримує всеукраїнську акцію «Відродимо Запорізьку Січ» Телеканал ICTV долучився до всеукраїнської акції «Відродимо Запорізьку Січ». Мета проекту: допомогти завершити будівництво історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» на території Національного заповідника-острова «Хортиця» та урочисто відкрити його 14 жовтня 2009 року на Покрову Пресвятої Богородиці, в День українського козацтва.
 
Ініціаторами виступили Заступник Голови Верховної Ради України, голова Оргкомітету «7 чудес України» Микола Томенко, директор заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, меценат та бізнесмен Євген Черняк.
 
До оргкомітету акції ввійшли: відомий український тенісист Андрій Мєдвєдєв, заслужена артистка України Ірина Шинкарук, багаторазовий рекордсмен Книги Рекордів Гіннесу Дмитро Халаджі, народний артист України Анатолій Хостікоєв, відомий музикант Олександр Положинський та інші.
 
«Завдяки підтримці уряду та меценатства, ми сьогодні маємо майже завершений архітектурний комплекс. Спільними зусиллями громадських діячів та бізнесменів буде зроблено все, щоб відкрити комплекс «Запорізька Січ» цього року на велике християнське свято — Покрову Пресвятої Богородиці, яка, як відомо була покровителькою козаків — зазначив пан Томенко. — В умовах кризи не варто сподіватися на допомогу уряду та місцевої влади, а необхідно самостійно шукати способи завершити цей проект».
 
Під час прес-конференції Микола Томенко від Фонду «Справедлива країна» та меценат Євген Черняк зробили перші внески (по 50 тисяч гривень) на завершення будівництва комплексу.
 
Старт соціальної рекламної кампанії, що буде проходити під гаслом «Відродимо Запорізьку Січ», розпочнеться на ICTV сьогодні, 16 червня.
 
Загалом, в ході загальної кампанії, планується розміщення телевізійних роликів, радіо реклами та рекламних банерів в Інтернет-просторі із закликами долучитися до будівництва, зателефонувавши або надіславши СМС.  (Телефонувати потрібно на номер: 8 900 300 10 90, СМС можна надсилати на короткий номер 1090 (Вартість повідомлення з будь-якого оператора 10 грн.)
 
Також внески на підтримку добудови можна надсилати на рахунок Благодійного фонду «Хортиця»(Банківські реквізити: ідентифікаційний код 33610509, р/рах 26008810101 в ВАТ «МетаБанк», МФО 313582)
 
Інформація про будівництво історико-культурного комплексу «Запорізька Січ»
 
Історія проекту:
 
Ідея створення на Хортиці архітектурного ансамблю – узагальненого образу козацьких столиць XVI-XVIII ст. виникла ще у далеких шістдесятих і вперше офіційно була озвучена одночасно з наданням острову статусу Державного заповідника у 1965 р.
 
Протягом другої половини 1960х років в країні неодноразово оголошувалися конкурси на оптимальне архітектурно-ландшафтне рішення облаштування меморіальної частини заповідника. Новостворена Січ повинна була стати одним з головних її об'єктів, поряд з Музеєм історії запорозького козацтва і скульптурними композиціями, що відображають героїку козацьких часів. В 1973р. - вищі державні і партійні органи УРСР, виходячи з ідеологічних міркувань, приймають рішення про відмову від будівництва «Січі» на Хортиці.
 
За часів Перебудови і набуття Україною незалежності забута ідея створення комплексу «Запорозька Січ» отримує друге дихання. Львівський інститут «Укрзахідпроектреставрація» готує черговий проект архітектурного ансамблю, однак глибока системна криза 1990-х і брак фінансування знову стають на заваді втілення його у життя.
 
Кошти на створення комплексу були виділені лише через десять років. В 2001р. інститут «Запоріжцивільпроект» приступив до розробки нової проектної документації будівництва «Січі». А 14 жовтня 2004р. відбулася урочиста закладка комплексу. Фінансову підтримку в обсязі 5 мільйонів гривень надав уряд у 2005р. Левову частину фінансування взяв на себе Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь».


Источник: ICTV
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.