Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НЕК з захисту моралі не рекомендує показувати в Україні російський фільм 72 метри


    29 мая 2009 | На телеэкране / Украина / Кино на ТВ / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі не рекомендує до показу українським телеканалам Російська фільм 72 метри режисера Володимира Хотиненка.

    Відповідне рішення Комісія прийняла на засіданні в четвер, 28 травня, повідомляє Телекритика.

    На думку експертів, у фільмі є як пейоративні висловлювання на кшталт "тут же член можно сломать" або "жопу развальцую", так і вислови, які комісія кваліфікувала як такі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу" (порушення ст. 6 Закону України Про телебачення і радіомовлення).

    Фільм оповідає про початок 90-х років, приведення до присяги на вірність народові України моряків Чорноморського флоту.

    Неоднозначні історичні події подано в картині ангажовано, трактування дано з точки зору офіційної політики російської держави, вважають у комісії.

    Під час обговорення думки членів комісії розділилися. Поет Павло Мовчан пропонував звернутися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою позбавити ліцензії телеканал Україна, що транслював 72 метра березня 2009 року.

    Режисер Володимир Кметик і телеведучий Данило Яневський наполягали на тому, що НЕК має діяти винятково в правовому полі, а отже, повинна обмежитися перевіркою прокатного посвідчення картини.

    "Якщо такий дозвіл було надано, то немає підстав карати компанію", - переконував колег пан Кметик.

    Анатолій Мураховський, виконувач обов'язків голови Держтелерадіо, наполягав на тому, що державні чиновники, які видають прокатні посвідчення, є надто завантаженими, тому відповідальність за дозвільні документи, які вони видають, мають нести мовники.

    "В нас немає самоцензури і саморегуляції галузі. А чиновники не можуть впоратися з великою кількістю картин, що заходять у нашу країну. Тому треба написати звернення до телеканалів, щоб вони утримувалися від показу таких картин, навіть якщо ті і мають прокатне посвідчення", - пояснив він свою позицію.

    У свою чергу, Василь Костицький пропонував також звернутися до очевидців подій, зокрема адмірала Кожина, щоб отримати історичну оцінку подій, показаних у картині.

    Яневський та Кметик також закликали колег утриматися від вказівки телеканалам щодо демонстрації картини 72 метри, а також ухвали будь-яких інших рекомендацій, оскільки таке звернення буде сприйнято як цензура. Однак НЕК не підтримала цю позицію.

    НЕК із питань захисту суспільної моралі ухвалила рішення звернутися до Міністерства культури і туризму України з вимогою надати прокатне посвідчення на фільм 72 метри (Росія). 

    Тимчасом телеканал Україна повідомив, що працює виключно в правовому полі і має прокатне посвідчення на фільм 72 метри № 1259912603 від 29 грудня 2008 року.



    Источник: IMI
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.