Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Що покажуть українські телеканали 9 травня ?


    9 мая 2009 | На телеэкране / Украина / Кино на ТВ / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Цього року загальнонаціональні телеканали не змінюють усталеної традиції і вшановують День перемоги, ставлячи в програму старі радянські стрічки. Хоча певні новаторства є.

    «Телеканал "Україна" приготував подарунок для всіх тих, хто пройшов війну, хто пам'ятає та шанує подвиг, здійснений нашими воїнами понад півсторіччя тому. 9 травня о 13.00 на каналі відбудеться всеукраїнська прем'єра кольорової версії легендарного фільму "В бій ідуть самі старики"», - повідомляє прес-служба телеканалу. Без цієї стрічки не обходиться травневий телеефір не тільки в Україні, а й в інших колишніх республіках СРСР. «Для нас велика честь першими в Україні показати кольорову телеверсію картини, адже вперше глядачі побачать фільм саме таким, яким задумував його режисер. Стрічка в прямому та переносному значенні отримала нове звучання, нові відтінки, при цьому було збережено всі найдрібніші деталі. Ми сподіваємося, що кольорова версія фільму буде цікава і більш старшому поколінню, для якого "В бій ідуть самі старики" вже давно став улюбленою картиною, і молодій аудиторії, частина якої, можливо, побачить фільм вперше», - зазначає програмний директор телеканалу «Україна» Ірина Курчакова. Творці колоризації вважають, що фільм, який має вже 30 років, проживе ще як мінімум років п'ятдесят. А щоби привернути увагу до прем'єри кольорової версії, «Україна» поговорить про це ще й 6 травня - в ток-шоу «Шустер live».

    Прем'єрами порадує й ICTV. На шанувальників цього телеканалу 9 травня чекає всеукраїнська прем'єра чотирисерійного військового екшну «Полювання на Вервольфа». «Події фільму розгортаються в період Великої Вітчизняної війни. Радянському командуванню стає відомо про появу на окупованій території фашистської ставки "Верфольф". Передбачається, що сюди, під Вінницю, буде перенесено головну східну ставку самого Гітлера», - пише прес-служба телеканалу про фільм, у якому знялися Михайло Єфремов, Володимир Литвинов, Борис Галкін, Володимир Горянський та інші.

    Також на телеканалі планується українська прем'єра російського художнього фільму «День Перемоги». Ця драма розповідає про щойно сформовану роту штрафників, які повинні пройти замінованим полем, щоби розчистити дорогу основним бойовим силам. Живими з штрафроти залишаться тільки двоє. ICTV покаже ще один російський фільм - «Увага, говорить Москва!» (2006 р.).

    Думаю, 9 травня глядачів ICTV має зацікавити й спецпроект Костянтина Стогнія «Містика перемоги». Документальний фільм спробує дати відповіді на запитання, чи справді Гітлер наклав на себе руки; куди зникло золото Третього Рейху; чим насправді займалась організація «Ананербе».

    Новий канал 9 травня окрім чотирисерійного фільму «На безіменній висоті» представить телевізійну прем'єру російської комедії 2008 року «Гітлер, капут!».

    СТБ вирішив порадувати ветеранів Червоної (радянської) армії й заполонив свою програму на 8-9-10 травня старими радянськими фільмами: «Ати-бати, йшли солдати» (1976), «У зоні особливої уваги» (1978), «Хід у відповідь» (1981), «Міцний горішок» (1966), «Білоруський вокзал» (1970), «Сміливі люди» (1950), «Бій після перемоги» (1972). Вирізняється з цього переліку єдиний уже російський фільм 2006 року - «Франц+Поліна».

    Святковий ефір «1+1» порадує радше тих, хто не дуже переймається спогадами про війну. З військової тематики - тільки документальний фільм «Друга світова» (по дві серії 9, 10, 11 травня) виробництва Бі-бі-сі. «Нашумевший документальный проект - компиляция из уникальных архивных фото- и кинодокументов той эпохи, многие из которых были рассекречены только недавно. Военная кинохроника, воспоминания участников тех страшных событий и свидетельства очевидцев, 3-D реконструкция планов наступления, специально написанный саундтрек, - все это составляющие эпического документального проекта о Второй мировой», - роз'яснює прес-служба каналу.

    Шанувальникам історії «1+1» покаже 9 травня драму «Олександр. Невська битва» (2008, Росія-Казахстан). А тим, хто хоче посміятися у вихідний, канал пропонує 11 травня кримінальну комедію «Рожева пантера» (виробництво MGM, 2005) зі Стівом Мартіном, Кевіном Клайном, Жаном Рено в ролях. Обидва фільми тематики Другої світової не торкаються.

    «Інтер» не зраджує багаторічної традиції і так само транслює 8 і 9 травня багато художніх фільмів про війну («А зорі тут тихі», «Убік від війни», «Лейтенант Суворов», «Чаклун і Румба», «Батьківщина або смерть») та обов'язковий святковий концерт зі звичною назвою «Праздник со слезами на глазах». Крім того канал підготував до уваги глядачів декілька тематичних документальних проектів: «Війна та мир: евакуація» - спогади російських зірок про евакуацію часів війни, та «Сімнадцять миттєвостей Юхима Копеляна».

    Перший національний та 5 канал спеціальних проектів до 9 травня не готують, але збираються протягом дня інформувати про найважливіші події, пов'язані з відзначенням Дня перемоги, зокрема на Першому з 10.40 транслюватимуться урочисті заходи за участі президента, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради.

    Крім того Перший порадує своїх глядачів святковим концертом під назвою «Мелодії друзів» за участі Лайми Вайкуле, Льва Лещенка та двома документальними фільмами власного виробництва «Де було зірвано бліцкриг» (2008) та «Київські доти» (2007).

    На відміну від інших телеканал ТЕТ на святкові дні не змінював свого програмування, так само як М1 та М2-Естрада. Останній, щоправда, вирішив привітати ветеранів поза телеефіром - святковим концертом.

    І цього року українські телеканали побоялися відійти від усталених шаблонів наповнення святкового ефіру та показати своїм глядачам інший погляд на війну. Не знайдеться в ефірі у святкові дні місця й для тих українців, які боролись у ті роки за незалежність своєї країни.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.