Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Відповідь генерального директора НТКУ, або кому заважає "Шустер Live"?


    11 февраля 2011 | На телеэкране / На русском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Відповідь генерального директора НТКУ, або кому заважає "Шустер Live"?11 февраля 2011 Народний депутат Євген Царьков (фракція КПУ) направив депутатський запит прем'єр-міністру з проханням провести перевірку щодо доцільності співпраці Першого Національного та програми Савіка Шустера. Царьков стверджує, що до нього надійшли масові звернення громадян "з проханням не допустити співпраці державної структури і загальнонаціонального, єдиного офіційного телеканалу з комерційним проектом, який веде не громадянин України Савелій Шустер".

    Цей запит наводимо повністю:

    Відповідь генерального директора НТКУ, або кому заважає "Шустер Live"?

    Відповідь генерального директора НТКУ, або кому заважає "Шустер Live"?



    Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф на це повідомив:

    "У відповідь на депутатський запит зазначу що:

    1. Телевізійна передача "Шустер Live" виробляється ТОВ "Савік Шустер студія" на замовлення Національної телекомпанії України та транслюється в ефірі телеканалу "Перший Національний" поза межами державного замовлення, у прямому ефірі.

    2. Головною метою передачі "Шустер Live" є висвітлення тих гострих проблем, які існують в українському суспільстві та їх обговорення представниками влади та іншими публічними особами з метою пошуку можливих шляхів розв’язку тих питань, які є найбільш актуальними та болючими для мешканців України на теперішній час.

    3. Доцільність вироблення та трансляції передачі "Шустер Live" в ефірі та рівень уваги до неї глядачів підтверджуються високими рейтинговими показниками Передачі, які складаються незалежною особою – компанією "ГФК Юкрейн".

    4. Наявність листів певної частини телеглядачів, у яких останні скаржаться на "Шустер Live", як на це посилається у своєму запиті народний депутат Царьков Є. І. висловлюють лише окрему суб’єктивну думку окремих глядачів "Першого національного", і тому це не може бути підставою для припинення її створення, оскільки це, у свою чергу, означатиме обмеження права іншої частини глядацької аудиторії на інформацію. З огляду на кількість загальнонаціональних каналів мовлення та різноманітність програмного продукту кожен глядач має можливість вибрати телепередачу для перегляду відповідно до своїх уподобань.

    Окремо зазначаємо, що "Шустер Live" транслюється у прямому ефірі, отже, Національна телекомпанія України не має можливості виконувати монтаж перед трансляцією і видаляти з передачі дещо некоректні висловлювання та поведінку окремих осіб, що, однак, не означає порушення Національною телекомпанією норм чинного законодавства, а є лише наочним прикладом рівня культури таких осіб.

    Одночасно вважаю необхідним зазначити, що даний депутатський запит є спробою цензури та втручання у редакційну політику засобу масової інформації. Відповідно до статті 5 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" «цензура інформаційної діяльності телерадіоорганізації забороняється. Телерадіоорганізація є незалежною у визначенні змісту програм та передач. Не вмотивоване законодавством України втручання органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, громадських чи релігійних об'єднань, їх посадових осіб чи працівників, а також власників у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається".

    5. Посилання народного депутата Царькова Є. І. на те, що ведучим "Шустер Live" не є громадянин України жодним чином не впливає на якість чи зміст передачі, а вимога про наявність громадянства України як умова участі у тій чи іншій ролі у будь-якій з телевізійних передач, на глибоке переконання НТКУ буде свідомим порушенням статті 26 Конституції України, за якою "іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України, - за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України".

    6. Посилання народного депутата України Царькова Є. І. на наявність у нього відомостей про те, що "посадова особа Єгор Бенкендорф був продюсером деяких проектів Савелія Шустера", у зв’язку з чим "слід всебічно розглянути питання, чи має право посадова особа, яка була в прямих економічних відносинах з комерційним проектом лобіювати його реалізацію за державні кошти" за своєю суттю не відповідають дійсності. Я працюю у галузі телебачення протягом тривалого часу, і за цей час, як працівник телеорганізації і особа, відповідальна за втілення у життя різних телевізійних проектів, мав нагоду познайомитись з багатьма відомими у галузі телебачення і журналістики особистостями. У тому числі із Савіком Шустером, який під час нашої роботи на одному телевізійному каналі був звичайним найманим працівником як і я. Проте факт особистого знайомства на підґрунті професійної діяльності з певною публічною особою не означає наявність будь-яких спільних комерційних проектів чи лобіювання певних економічних, політичних чи будь-яких інших інтересів такої особи.

    7. Оскільки Перший національний є загальнонаціональним каналом мовлення, і глядацька аудиторія його за віковими показниками охоплює усі верстви населення України, трансляція ж у ефірі Першого Національного телепередачі, яка інформує глядачів про погляди політиків, представників бізнесу, суспільних діячів, інших публічних осіб на різні суспільні проблеми та можливі шляхи їх вирішення і цілком відповідає головній меті Національної телекомпанії України – "забезпечення прав громадян на свободу думки і слова, на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, відкрите і вільне обговорення суспільних питань" (п.8 Статуту НТКУ, затвердженого Постановою КМ України від 04.06.2002 № 764).

    Таким чином Національна телекомпанія України здійснює свою діяльність – у тому числі транслює в ефірі телеканалу Перший Національний телепрограму "Шустер Live" у складі власної програми передачі з повним дотриманням усіх норм чинного в Україні законодавства".


    «Первый Национальный» — общенациональный телеканал. В эфире с 1951 года. Является членом EBU. Техническое покрытие в панели GFK - 97,6%. Среднесуточная доля аудитории "18+" 3,16% (общая аудитория). Генеральный директор – Егор Бенкендорф.

    Источник: Пресс-служба Первого Национального
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.