Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


10 апреля 2010 | На телеэкране / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
Феєрія документальних фільмів на Першому НаціональномуУпродовж тижня глядачі Першого зможуть переглянути низку пізнавальних документальних фільмів.

З 12 квітня глядачі Першого Національного мають нагоду переглянути серію документальних фільмів про життя і творчість людей, які варті поваги й захоплення. Їхнє життя найчастіше було складним і непередбачуваним, але, незважаючи на всі перешкоди і «сюрпризи» долі, вони змогли залишити нам, майбутнім поколінням, свої шедеври і надбання.

Також Ви почуєте думки французьких вчених про причини і наслідки економічної кризи, разом із французькою командою професіоналів дізнаєтеся, як європейці борються із засиллям китайських підробок та неякісних речей на ринку.

Понеділок, 12 квітня, о 10:20 д/ф «Широка хода підробки»

Режисери: Стефан Бентура, Іван Керіє

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


У французькому документальному фільмі команда професіоналів подорожує з Китаю до Європи, вивчаючи роботу багатьох жінок і чоловіків, які проводять свої дні, борючись із велетенським нелегальним ринком. Агенції із захисту прав споживачів, поліцейські, приватні детективи і компанії, які очолюють рух проти нелегальної мережі, часто працюють без прикриття. Глядачі побачать найбільше захоплення підроблених товарів – понад 18 000 товарів, а також дізнаються як європейські агентства із захисту прав споживачів співпрацюють з китайськими агенціями, щоб виявити кораблі із підробленими товарами серед мільйонів контейнерів в третьому по розмірах порту світу.

Понеділок, 12 квітня, о 14:30 д/ф «Синоніми свободи».

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


У фільмі зроблено спробу подивитися на творчість відомого гумориста Остапа Вишні під нестандартним кутом. Глядачі почують ранні твори письменника і дізнаються про події в Країні Рад, що спотворили життя гумориста.

Остап Вишня здобув визнання самобутнього майстра української сатири і гумору, та започаткував новий жанр — усмішка. Усмішка — це різновид фейлетону та гуморески. Пізніше письменник писав: "Хоч «фейлетон» уже й завоював у нас повне право на життя, та, на мою думку, слово «усмішка» нашіше від «фейлетону».

У своїй творах Остап Вишня найбільше атакував слабкості свої, своїх земляків, вважаючи, за Гоголем, що «кому вже немає духу посміятися з власних хиб своїх, краще тому вік не сміятися».

У фільмі про Остапа вишню розповідає сучасний гуморист Євген Дудар.

Понеділок, 12 квітня, о 22:00 до всесвітнього дня авіації і космонавтики д/ф «Сергій Корольов. Початок».

Автор і режисер – О. Рябокрис
Редактор – Л. Касаткіна

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Документальний фільм про маловідомі сторінки дитинства і юності Корольова Сергія Павловича — українського вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктора.

С.І. Корольов - конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів. Сім років (1939—1945) відбув у ГУЛАЗІ, де разом з іншими вченими був примушений займатися розробкою балістичних та геофізичних ракет. Після звільнення очолив радянську ракетну програму. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

Вівторок, 13 квітня, 20:00 – д/ф «Хроніка краху. Нульовий відлік».

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Це дослідження причин і наслідків глобальної кризи, яка сколихнула весь світ 2008 року. Світ збагнув глибину і складність цієї безпрецедентної кризи. Автори фільму прагнуть зрозуміти, чим вона викликана, і уявити собі її наслідки.

А для цього вони вирішили повернутися до «початкового гріха». Усе почалося з ринку нерухомості, який перетворився на величезний неконтрольований механізм, на гігантську машину з продукування позичок, а відтак і доларів.

Середа, 14 квітня, 14:25 – до 75-річчя українського режисера О. Муратова, д/ф “В пазурах часу. Життя і творчість поета М. Бажана”.

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Автор сценарію – О. Муратов
Режиссер – О. Муратов
Оператор – Е. Тимлін
Продюсер – Л. Роднянська

Фільм розкаже про талановитого поета, державного та громадського діяча Миколу Бажана, про його яскраве життя та шлях у мистецтві. Поезія письменника вражає масштабом бачення й збагнення матеріалу. Він – автор "Гофманової ночі", один з тих, хто був у джерел інтелектуальних традицій. Недарма поета називають богатирем поезії ХХ століття. Завдяки професіоналізму майстра поетичного слова маємо блискучі переклади багатьох шедеврів світової літератури, зокрема, "Витязя в тигровій шкурі" Шота Руставелі, твори Олександра Пушкіна, Володимира Маяковського, Адама Міцкевича, Алішера Навоі.

Середа, 14 квітня, 16:30 – д/ф «Хранитель. В кожному серці своя є любов».

Автор – Т. Хрущ
Режисер – Л. Антоненко
Редактор – А. Данильченко

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Документальний фільм про Героя України М. І. Сікорського, який присвятив життя створенню музеїв у м. Переяславі-Хмельницькому.

Його ім’я не вказується в офіційних енциклопедіях, у нього немає наукових звань і ступенів, але він створив понад три десятки музеїв та ще кілька десятків створено з його участю. Значною мірою саме ця людина перетворила старовинне місто Переяслав-Хмельницький на видатний осередок культури і духовності, скарбницю пам’яток історії нашої країни.

Четвер, 15 квітня, 14:25 – до 75-річчя українського режисера О. Муратова, д/ф «Звичайний геній».

Автор сценарію та режисер: О. Муратов.

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Фльм про геніального композитора, піаніста, диригента Сергія Прокоф’єва, який народився в Україні, але все своє життя прожив за її межами. Митець є автором 8 опер, 7 балетів, 7 симфоній та багатьох камерно-інструментальних творів, а також музики до кінофільмів.

У документальному фільмі демонструються численні портрети композитора, його дитячі малюнки, також глядачі почують його неперевершену музику.

П’ятниця, 16 квітня, 1:40 – до 75-річчя українського режисера О. Муратова художній фільм «Геть сором!».

Режиссер – О. Муратов
У ролях – Наталія Доля, Юрій Розстальний, Альбіна Сотникова, Віктор Коломієць, Наталія Надірадзе, Галина Доля, Юрій Крітенко, Олег Примогенов, Людмила Сницар.

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Фільм знятий за мотивами повісті Миколи Хвильового «Сентиментальна історія». 20-і роки. Харків. Розпал НЕПу. З провінційного містечка в столицю приїздить 19-річна красуня, яка мріє бути поруч з тими, хто будує нове життя, хто скерований на світле майбутнє. Але сталося так, що світлі мрії зробили її жертвою суспільства, яке відмовилося від одвічних моральних істин.

Неділя, 18 квітня, 15:20 – д/ф «Пісня всесвіту. Їхав козак за Дунай».

Автор і режисер – В. Качур.

Феєрія документальних фільмів на Першому Національному


Доля відомої української пісні «Їхав козак за Дунай», яка стала духовним і культурним надбанням нашого народу, має цікаву майже трьохсотлітню історію. Пісенний твір «Їхав козак за Дунай» поширився на українських теренах у 18 столітті. Але цей мотив набув популярності також в Америці, Канаді, Австралії та багатьох країнах Європи. Німці вважали цей мотив власним фольклорним надбанням, яке знайшло чудове продовження у творчості Бетховена. Композитор кілька разів опрацьовував цей мотив.

Документальна стрічка «Пісня всесвіту «Їхав козак за Дунай» аргументовано доводить, що саме Семенові Климовському, козакові харківського полку, належать авторство пісні «Їхав козак за Дунай».

Источник: Прес-служба Першого Національного
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.