Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Суперзірка». Педагог з акторської майстерності Віталій Семенцов: я витягну емоцію з кожного!


    25 марта 2010 | На телеэкране / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    «Суперзірка». Педагог з акторської майстерності Віталій Семенцов: я витягну емоцію з кожного!Український режисер, викладач акторської майстерності на проекті «Суперзірка» Віталій Васильович Семенцов розповів про особливості роботи з конкурсантами та перспективи їхнього творчого зростання.

    Ваше заняття найперше за розкладом у «суперзірок». Чи важко вам працювати з самого ранку?

    - Що стосується мене, то абсолютно не важко. Я працелюб, можу займатися роботою цілодобово. Навчаючи інших людей, я не маю права сказати собі, що не можу, наприклад, рано прокинутися чи дозволити собі лінуватися. Наша основна задача – примусити себе працювати у будь-який час на усі 100%. Тому я складаю свій денний графік таким чином, щоб уже о 9:30 (час початку заняття) бути на піку своєї енергетики.

    «Суперзірка». Педагог з акторської майстерності Віталій Семенцов: я витягну емоцію з кожного!


    Працюючи з конкурсантами вже тиждень, які ви можете назвати зміни, що сталися за цей період?

    - Всі учасники дуже мотивовані тим, що в даних умовах їм нічого не залишається окрім як навчання. Це нагадує мені притчу про монаха, що висів на ліані, яку нагорі перегризав тигр, а під ним була прірва. Тому йому не залишалось нічого кращого, аніж дотягнутися до суниць і відчути смак насолоди. Так само конкурсанти розуміють, що між ними дуже жорстка конкуренція, тому не зробити вони не можуть. Тільки одна дівчина відмовилася брати участь у складних психоемоційних вправах. Всі ж інші прогресують, і це видно на кожному новому уроці неозброєним оком.

    Що ви самі вкладаєте в поняття акторської майстерності?

    - Зазвичай люди думають, що акторство – це надягання на себе «вушок і хвостиків» та репетиції за ролями беззмістовних текстів. Насправді ж, майстерність актора – це, в першу чергу, зняття броні характеру, напруги, вміння працювати з емоціями. Тобто по суті це психологія, і на наших заняттях дуже багато вправ, які не пов’язані напряму саме з лицедійством.

    Ви зазвичай не пояснюєте учням, як виконувати ту чи іншу вправу. З чим це пов’язано?

    - Зараз конкурсанти роблять усе самостійно: діляться на групи, трактують задачі та шукають свою роль у тому оточенні, що вони мають на даному етапі. Зі свого боку я лише спостерігаю і роблю для себе висновки. Звичайно, я можу поділити їх сам на групи: сильних, дуже сильних та найсильніших. Проте наразі мені важливіше зрозуміти їх бачення того, чим ми займаємося на заняттях.

    У більшості вправ ви наводите історичні або літературні приклади. Це для того, щоб підтягнути рівень знань «суперзірок»?

    - На моїх уроках єдине правило: учні повинні хотіти вміти знати. Саме так, без коми. Якщо людина хоче вміти, то вона буде знати. Хвороба ХХІ сторіччя – алекситимія (невміння висловити свої думки, відсутність словарного запасу). Лексикон англійського студента складає наразі 400 слів, в наших учасників – може, й на тому ж рівні. Для боротьби з цим потрібно прочитати те, чого ще не читав, побачити те, чого не бачив, прагнути до самоосвіти. Конкурсанти повинні мати приклад, на який необхідно рівнятися. Я хочу виховати з них особистостей, як би пафосно це не звучало.

    Чи є у вас вже на даний момент фаворити?

    - Безумовно, я бачу дуже здібних особистостей. Проте зараз багато з учасників можуть ще вигравати за рахунок тих знань та умінь, з якими вже потрапили на проект. Інша справа: хто зможе більше взяти від усіх занять, навчитися новому за короткий період часу. У фаворитах в мене завжди найстаранніші учні, адже талановиті вони усі, а ось хто працьовитіший – побачимо трохи згодом.


    «Суперзірка». Педагог з акторської майстерності Віталій Семенцов: я витягну емоцію з кожного!

    Источник: Проект «Суперзірка»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.