Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Юрій Зільберман: «Перший шоу-бізнесмен? Це Людвіг Ван Бетховен»


    3 марта 2010 | На телеэкране / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Інтерв'ю з суддею талант-шоу "Суперзірка" Юрієм Зільберманом.

    Юрій Зільберман: «Перший шоу-бізнесмен? Це Людвіг Ван Бетховен»


    - Юрію Абрамовичу, вже стільки кастингів позаду ... Скажіть, ваше враження – багата Україна вокальними талантами?

    - Багата. До нас приходить чимало молоді з яскраво вираженою музикальністю. Звичайно, не з поставленими голосами, це зрозуміло. Але голоси ставлять під час професійного навчання, а цього, звичайно, немає. Проте, за яскравістю й музичністю, я б сказав, що нинішня молодь досить успішно освоює цю область, хоча це, здавалося б, професійне мистецтво. І все ж є досить яскраві діти. Навіть дуже яскраві!

    - Україна - музична країна?

    - Безумовно! Але є різні люди: є смішні, є непідготовлені, є ... нахабні. Гадаю, це просто недолік виховання. Цілком природне прагнення 16-ти, 18-ти, 20-річних дівчат раптово прокинутися зіркою. Вони не усвідомлюють цього.

    - Як ви ставитеся до шоу-бізнесу, адже ви - людина академічної музичної освіти, представник серйозної музичної школи? Що для вас - сучасний шоу-бізнес? В Україні зокрема?

    - А в Україні шоу-бізнесу немає! Він тільки починає вимальовуватися...

    - Формуватися?

    - Саме вимальовуватися! Так, знаєте, дуже ескізненько, якимись такими обережними штришками. Справа в тому, що не можна розділяти шоу-бізнес, спів, пісню та іншу професійну музику. Наприклад, за межами нашої країни ніхто їх не поділяє. Є, правда, агенції, які спеціалізуються на симфонічних оркестрах, є агенції, які спеціалізуються, припустімо, лише на піаністах. Так, таке є. Але загалом, це все – єдине ціле. Недарма у них шеститисячні акустичні зали заповнюються мало не щодня. А у нас виходить так: ось це професійне мистецтво – воно ніби окремо, у ньому десь там жевріє життя, а ось це – пісня (яка, до речі кажучи, не дуже в нас поставлена, поставлений саме бізнес). У нас немає агенцій. Може бути, вони ще не проявили себе в достатній мірі. Я вважаю, що музикантів – будь-яких, всяких: професійних, непрофесійних, класичних – повинно бути багато! І чим більше, тим більше можливостей для формування середовища.

    - Що означає поняття «суперзірка» для вас особисто?

    - А що значить - суперзірка?! Це взагалі термін, що прийшов до нас уже з появою засобів масової інформації, кіно, особливо – телебачення. Тому що, скажімо, на початку ХХ століття не можна було сказати «суперзірка». У моєму уявленні "суперзірка" – це Горовиць. Знаєте, хто перший шоу-бізнесмен? Це Людвіг Ван Бетховен. Людина, котра першою почала організовувати платні концерти. Він грав і отримував за це гроші. Зняв зал – відіграв – отримав гроші. Перший у світі! Це початок ХІХ століття, 10-ті роки ХІХ століття. А так – в галузі класичної музики цих зірок і зірочок дуже багато. Ось на півдні Франції є фестиваль La Roque d'Antheron. Він проходить щороку, і там збираються винятково зірки-піаністи. Але, як не дивно, він проходить щороку, і кожного року в ньому беруть участь нові піаністи. Тобто, цих зірок, виявляється, дуже багато. Навіть не можна сказати – 5 або 10 найкращих піаністів світу – можна говорити про сотні, а, може, навіть сотні зірок тільки фортепіанного виконання.


    - Цього року конкурс Горовиця проходитиме?

    - Звичайно! У нас вже визначений склад журі, відповідно до вимог, він опублікований в Інтернеті. Я повертаюсь з кастингу «Суперзірки» і ми його затверджуємо остаточно.

    - Чи можна вас назвати продюсером у вашій сфері?

    - Ну, я такий малесенький продюсер, але все-таки, напевно, продюсер, тому що зумів за ці 15 років створити маленьку музичну індустрію навколо конкурсу Горовиця. Адже конкурс Горовиця сьогодні невіддільний від супутніх конкурсів: Маленький конкурс дебютів, Літня академія, Київські музичні вечори, Вітруози планети – це все єдиний комплекс.

    - Хтось із ваших учнів вже досяг успіхів, якими ви пишаєтеся?

    - Так, безумовно. Ми їх дуже активно пропагуємо, весь час кажемо – ось наші діти... Цього року конкурс Горовиця будуть відкривати наші лауреати, які досягли дуже великого визнання у світі. Після нас вони отримали перші премії, золоті медалі на найбільших конкурсах світу. Олексій Горлач щойно отримав Золоту медаль Хамамацу і срібну медаль Лідса. Діма Холоденко – гран-прі конкурсу Марії Каллас. У Саші Пироженка 19 лауреатських медалей... Саме вони й будуть відкривати конкурс.

    Юрій Зільберман: «Перший шоу-бізнесмен? Це Людвіг Ван Бетховен»

    Источник: Проект «Суперзірка»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.