Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    З 8 серпня на телеканалі «Україна» медична мелодрама «На шляху до серця»


    30 июля 2009 | На телеэкране / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    8 серпня телеканал «Україна» розпочинає показ медичної мелодрами «На шляху до серця», яка буде виходити по вихідних, о 16-00.

    Час дії фільму охоплює період з 1981 по 2001 роки. Два молодих талановитих кардіохірурга Олексій Ковальов та Герман Іпатов намагаються придумати конструкцію, яка дозволить лікувати ішемічну хворобу серця без оперативного втручання. За іронією долі, обидва закохуються в доньку свого наставника, професора Солодовнікова, і цей любовний трикутник стає на шляху молодих лікарів до наукового відкриття.

    Олексій – природжений вчений, готовий багато чим пожертвувати заради науки, в тому числі й особистим життям. «На таких особистостях тримається земля. Я не такий, але після зйомок усвідомив: мені є до чого прагнути», - говорить Анатолій Бєлий, що зіграв ідеаліста та мрійника.

    Герман – людина, що тверезо мислить і не настільки одержима. Розуміючи, що не такий талановитий, як Олексій, він вирішує йти іншим шляхом.

    У картині також грає Дмитро Нагієв, якому відведена роль сумного клоуна з хворим серцем. На думку режисера Абая Карпикова, телеведучий чудово впорався з цією драматичною роллю. «Його герой відчуває, що кінець непередбачуваний, і актор передав це почуття ходою, поглядом, сумною посмішкою».

    Зйомки проходили в Москві, Торжку (Тверська область) та на Кіпрі.

    Режисер: Абай Карпиков

    Продюсер: Костянтин Ернст

    Виробництво: Про-Сінема продакшн, 2007.

    У ролях: Марат Башаров, Анатолій Бєлий, Марія Порошина, Сергій Шакуров, Роман Мадянов, Світлана Чуйкіна, Володимир Зайцев, Дмитро Щербина та ін.


    "На шляху до серця". Цікаві факти.


    У 2007 році стрічка стала номінантом шостої премії Національної академії кінематографічних мистецтв і наук Росії «Золотий орел».

    Значна частина зйомок пройшла у Москві. Знімали в павільйонах Мосфільму, де було обладнано квартиру професора Солодовнікова, операційні, лікарняні палати і тюрму. Операційні столи, ліжка, медичні інструменти брали напрокат у медичних закладах; речі, характерні для епохи 80х, приносили з дому та позичали у знайомих.

    Під час зйомок у Торжку (за сценарієм, знімали зиму та мало бути багато снігу) знімальну групу підвела погода – було доволі тепло і справжнього снігопаду довелося чекати довго.

    Коли знімали пересування машин вулицями, доводилося перекривати рух, щоб у кадр не потрапляли сучасні авто, лише старі «Волги» та «Жигулі». Всі інші елементи «нашого часу» - сітілайти, рекламні щити тощо – прибирали за допомогою комп’ютерної графіки вже після зйомки.

    Головні ролі на операційному столі зіграли гумові ляльки. Для крупних планів освітлювачі виконували роль оперованих.

    За діями акторів-лікарів спостерігав практикуючий кардіохірург. Він показував, як користуватися медичним обладнанням, та давав поради з приводу поведінки.

    Марат Башаров, виконавець ролі Германа: «Я завжди думав, що найбільш цинічні люди – це артисти. Але тепер знаю, що лікарі. Під час зйомок фільму я побував на операціях, на яких робили шунтування серця. Чесно кажучи, я дуже злякався. І був вражений холоднокровністю лікарів. Вони знають про нас набагато більше, ніж ми самі, бачать смерть кожен день і звикають до неї. Сам би не зміг стати лікарем. Тим більше що їм до всього іншого ще й треба рано вставати. Для мене це неможливо.»

    Оскільки актори проживають у фільмі не одне десятиліття, для героїв «зрілого віку» постійно використовувалися технології, що «старять»: темний грим і відповідні кольори одягу – темні та глибокі.

    Источник: Пресс-служба ТРК Украина
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.