Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    РА Starcom Ukraine виграла апеляцію в «Телесистем України» й подаватиме позов про стягнення 10-мільйонного боргу


    6 февраля 2009 | Мобильная связь / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Київський апеляційний господарський суд 5 лютого відмовив у задоволенні апеляції ЗАТ «Телесистеми України» (бренд PEOPLEnet) за позовом проти рекламної агенції Starcom Ukraine про визнання договору на рекламне обслуговування недійсним. В апеляційній інстанції «Телесистеми» оскаржували рішення Господарського суду міста Києва від 4 листопада 2008 року, винесене на користь Starcom Ukraine.

    Позивач наполягав, що в грудні 2006 року, укладаючи договір зі Starcom Ukraine про рекламне обслуговування на суму понад 28 млн. гривень, тодішній генеральний директор «Телесистем» Віталій Ворожбит перевищив свої повноваження. За статутом ЗАТ «Телесистеми України» при укладанні угоди на суму більше 100 тис. гривень генеральний директор має отримати попередню згоду наглядової ради. «При цьому жодною мірою не встановлено, яка форма цієї попередньої згоди. І не йдеться про право наглядової ради підписувати угоди», – зауважила в суді юрист Starcom Ukraine Олена Андрієнко. За її словами, цим позовом «Телесистеми України» планували уникнути сплати боргу на суму понад 10 млн. гривень, який вони винні рекламістам.

    Оскільки, на думку рекламної агенції, справа є резонансною для рекламного ринку, пані Андрієнко подавала до суду клопотання про присутність на розгляді справи журналістів. Юрист «Телесистем» Сергій Комлєв заявив суду, що його сторона проти, оскільки «поняття рекламний ринок не існує». Зрештою, колегія суддів під головуванням судді Олександра Моторного дозволила журналістам бути в залі, але заборонила Новому каналу знімати процес.

    Після оголошення постанови суду на користь відповідача представники «Телесистем України» в суді Сергій Комлєв і Станіслав Ляхович у коментарі «ТК» пообіцяли, що компанія обов’язково подаватиме касацію до Вищого господарського суду України. Водночас Starcom Ukraine відтепер збирається судитися за 10-мільйонний борг. «Постановою апеляційного суду розблоковано розгляд справи про стягнення частини боргу на 183 тис. гривень, який знаходиться на стадії апеляції, – пояснила «ТК» Олена Андрієнко. – Також тепер ми можемо подавати позов до Господарського суду міста Києва про стягнення всього боргу на суму 10 млн. гривень. І будемо робити це максимально швидко. Гадаю, протягом двох тижнів».

    Нагадаємо, що 7 травня 2008 року компанія «Телесистеми України» подала позов до Господарського суду міста Києва, у якому вимагала визнати недійсною рекламну угоду, укладену зі Starcom Ukraine у 2006 році на суму понад 28 млн. гривень. Таким чином «Телесистеми України» планували уникнути виплати боргу на 10 млн. гривень (за надані рекламні послуги), у якому їх звинуватили Starcom Ukraine і низка ЗМІ та рекламних агенцій. Розгляд справи декілька разів переносили. Перше засідання відбулося 23 липня, але в слуханні оголосили перерву. 7 жовтня розгляд справи було завершено, а рішення оголошено 4 листопада. Після цього «Телесистеми України» подали апеляцію до Київського апеляційного господарського суду.

    Також із «Телесистемами України» судилася і виграла справу креативна агенція JWT (за суму боргу близько 750 тис. грн.), яка надавала «Телесистемам» послуги з розробки креативу, дизайну та стратегії бренду PEOPLEnet.

    "Телекритика"

    Источник: PULT
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.