Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    МТС забезпечила Інтернетом більше трьох тисяч школярів Луганська


    8 октября 2009 | Мобильная связь / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    Луганськ, УкраїнаОператор мобільного зв'язку МТС-Україна, 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», забезпечив три школи Луганська, в рамках національної програми «Мобільний Інтернет від МТС в школи», бездротовим доступом в Інтернет на базі послуги «МТС Коннект 3G».

    МТС продовжує розширювати національну програму «Мобільний Інтернет від МТС в школи» з оснащення шкіл, інтернатів і дитячих будинків сучасними технологіями передачі даних. Відтепер, завдяки співпраці провідного оператора мобільного зв'язку і управління освіти Луганської міської ради, три школи Луганська – №2, №20 і №57 – отримали можливість високошвидкісного бездротового доступу в Інтернет.

    Цього дня урок інформатики в трьох школах Луганська пройшов незвично, але тому й ще цікавіше: учні 6-8-х класів побували на уроці мобільної грамотності, який провели фахівці МТС. Учням розповіли про історію виникнення і сьогоднішні можливості мобільного зв'язку, школярі взяли участь в «мобільній вікторині», а в завершення – отримали пам'ятні подарунки від МТС-Україна.

    «Продовжуючи розвивати програму «Мобільний Інтернет від МТС в школи», ми інтегруємо в нашу систему освіти найсучасніші й найпопулярніші технології. Впроваджуючи такі інноваційні та унікальні сервіси, як «МТС Коннект 3G», ми робимо інвестиції в майбутнє покоління. Ми раді, що педагоги й керівники управління освіти Луганської міської ради, що піклуються про майбутнє дітей, прагнуть забезпечити учбовий процес новими технологіями. А ми, як соціально відповідальна компанія – із задоволенням йдемо назустріч. Переконаний, що «МТС Коннект 3G» стане особливо корисним у сфері освіти, тому що в школах і інших освітніх установах, де неможливо підключити кабельний Інтернет, наше бездротове рішення забезпечить додаткові можливості тим, хто вчиться для отримання найрізноманітнішої і корисної інформації з Всесвітньої Павутини», – відзначив директор Східного територіального управління МТС-Україна Сергій Шейка.

    «Ми розуміємо, що в наш час одних підручників у школах мало, адже для школярів необхідна інформація, що постійно оновлюється – говорить директор луганської ОШ №57 Тетяна Панкратьєва. – Наша школа є однією з кращих в Луганську, серед наших учнів є призери не тільки міських і обласних, але й всеукраїнських, і навіть міжнародних шкільних Олімпіад. Доступ до Інтернету, без сумнівів, допоможе нам ще більше підвищити якість освіти. І тепер ми вдячні МТС не тільки за чудовий тариф «Супер МТС», який дозволив педагогам істотно скоротити витрати на мобільний зв'язок, але й за те, що вона не залишилася байдужою до наших інтернет-потреб. Наприклад, для уроків біології я вже викачала додаткову інформацію і роздрукувати її для кожного учня».

    «Зрозуміло, що одними тільки зусиллями влади, педагогів і батьківських комітетів шкіл, ситуацію з Інтернетом в школах не змінити. Тому приємно, що навіть в наш неспокійний час, є компанії, які підтримують освіту. Ми віримо, що завдяки Інтернету від МТС, наші хлопчаки та дівчата – а всього в ОШ№2 №20 і №57 вчиться більше трьох тисяч школярів – отримають більше нових знань і навиків, що допоможе їм у майбутньому стати хорошими професіоналами», – резюмувала Валентина Кияшко, начальник управління освіти Луганської міської ради.


    Про школи Луганська, які приєдналися до проекту «Мобільний Інтернет від МТС в школи»

    ЗОШ№57 – одна з найпередовіших шкіл Луганська. Спочатку в новозбудованому кварталі Зарічний – типовому для мегаполісів тихому мікрорайоні-«спальнику», з розвиненою інфраструктурою і майже повною відсутністю криміналу, були дві школи. Потім їх об'єднали в одну. Двокорпусну. Тепер в ЗОШ№57 – майже 1600 учнів. До речі, в цій школі, на тестуванні, швидкість «МТС Коннект 3G» на базі технології CDMA2000 1x EV-DO Rev A, навіть з урахуванням радіоперешкод, склала 2 мегабіти за секунду!

    ЗОШ№20 – школа, що знаходиться в центрі Луганська. Колись на її місці була чоловіча гімназія, тепер це – затишна сучасна будівля, куди за новими знаннями щодня прямує більше тисячі учнів. І така школа до цих пір була без стаціонарного Інтернету! Проте тепер ЗОШ№20 – з Інтернетом мобільним.

    ЗОШ№2 – одна серед найстаріших шкіл Луганська. Будівля споруди початку ХХ століття, саме в ньому майже 90 років тому навчалися наукам та іншим мудрощам гарненькі гімназистки. (так-так, гімназія була чисто жіночою). Так і уявляєш собі, дивлячись на просторі коридори і рекреації, як гімназистка в строгому платті схиляється в реверансі перед директрисою. Або як вона ж, в комфортному учбовому класі, відповідає домашнє завдання на уроці французького – з ледве відчутним східноукраїнським акцентом. Зараз ця школа має не тільки славетну історію. Але й майже півтисячі учнів, у розпорядженні яких є сучасний комп'ютерний клас. А зараз в ній, завдяки фахівцям ВТУ МТС-Україна, з'явився й бездротовий високошвидкісний доступ в Інтернет.


    Про сервіс «МТС Коннект 3G»

    Доступ шкіл до глобальної мережі забезпечений за допомогою сервісу «МТС Коннект 3G» на базі технологій передачі даних CDMA2000 1x EV-DO Rev A. «MTС Коннект 3G» – це сервіс, який забезпечує високошвидкісний доступ до глобальної мережі Інтернет за допомогою бездротових каналів передачі даних і CDMA, що працює на основі інноваційної технології. На сьогоднішній день послуга «МТС Коннект 3G» доступна абонентам МТС більш ніж в 160 містах по всій Україні. У поточному році сервіс «МТС Коннект 3G» активно розвивається, підвищуються його якість і швидкісні характеристики, як на існуючих, так і на нових територіях покриття мережі CDMA. Поліпшення якості сервісу реалізується шляхом будівництва нових і розширення базових станцій, що вже діють.

    Технологія CDMA забезпечує швидкий і мобільний доступ до мережі Інтернет, можливість бути «завжди на зв'язку» і вільно переміщатися по всій території, де є покриття мережі CDMA, без втрати з'єднання. Використання інноваційної технології CDMA2000 1x EV-DO Rev A дозволяє надавати високу швидкість бездротової передачі даних, забезпечуючи швидкість передачі інформації до 1,8 Мбіт/c і отримання даних – до 3,1 Мбіт/с.


    Про програму «Мобільний Інтернет від МТС в школи»

    Національна всеукраїнська програма із забезпечення шкіл, інтернатів і дитячих будинків сучасними технологіями передачі даних почалася 21 жовтня 2008 року з Дніпропетровська. «Мобільний Інтернет від МТС в школи» – це спільний проект Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту України, Міністерства освіти і науки України і компанії МТС-Україна з метою надання дітям великих можливостей в навчанні й здобутті якісної сучасної освіти.

    В рамках програми «Мобільний Інтернет від МТС в школи» МТС-Україна надає мобільний доступ в Інтернет дитячим учбовим закладам – притулкам для дітей, інтернатам, дитячим будинкам і загальноосвітнім школам, – які знаходяться переважно в передмістях і сільських районах, де недоступне дротове підключення. В ході проекту мобільними комп'ютерними комплексами та Інтернетом на основі сервісу «МТС Коннект 3G» планується забезпечити 100 дитячих установ і надалі поширити досвід на всю територію України.

    В рамках програми «Мобільний Інтернет від МТС в школи» доступ до Інтернету отримали школярі й педагоги Харкова, Одеси, Сімферополя, Запоріжжя, Донецька, Києва, Львова, Чернівців, Кривого Рогу, Черкас, Луганська і Закарпаття. Проект розвивається, поступово до нього залучаться й інші обласні центри, міста та передмістя. В цілому, в рамках проекту, Інтернетом будуть забезпечені 100 дитячих учбових закладів по всій Україні.

    Сучасні технології та доступ в Інтернет стануть у пригоді і для викладачів. Наприклад, за допомогою мобільного доступу до мережі Інтернет викладачі зможуть використовувати на заняттях інформацію з глобальної Мережі, он-лайн трансляції, обмінюватися методичною інформацією і проводити он-лайн уроки за участю фахівців з інших регіонів, а в перспективі – розвивати формат електронного підручника.

    Источник: Пресс-служба МТС Украина
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.