Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Офіційна позиція МТС стосовно проведення конкурсу з видачі ліцензій UMTS


    28 сентября 2009 | Мобильная связь / Телекоммуникации / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    Ми позитивно оцінюємо останні ініціативи держави відносно 3G. «Нульовий» варіант конверсії частот і визначення дати проведення конкурсу на ліцензії стандарту UMTS свідчать про те, що держава націлена на вирішення давно назрілого питання стосовно активного розвитку технологій зв'язку третього покоління в Україні.

    Поза сумнівом – у впровадженні нових технологій зацікавлені і держава, і оператори, і абоненти. Держава отримає додаткові кошти до бюджету від продажу ліцензій. Оператори, розуміючи, що потенціал 2G сьогодні практично вичерпано, зацікавлені в розвитку нового технологічного стандарту, який дозволить надавати абонентам якісно інші послуги і сервіси. Задовольнити потреби абонентів в структурі і об'ємах споживання послуг, що постійно збільшуються, можна також лише на базі принципово нової технології.

    Очевидно, що для успішного і активного розвитку стандарту UMTS при визначенні умов конкурсу важливо забезпечити баланс інтересів всіх трьох сторін – держави, операторів і абонентів. У зв'язку з цим вважаємо необхідними представити свою позицію щодо умов проведення конкурсу з видачі ліцензій на надання мобільних послуг у форматі UMTS:

    1. Конкурс повинен проводитися прозоро, всім учасникам мають бути надані рівні умови участі в ньому.

    2. Операторам має надаватися частотний ресурс, достатній для повноцінного розвитку мережі і надання послуг абонентам, як з моменту початку комерційної експлуатації, так і в перспективі двох, трьох і більше років. Смуга частот під кожну з нових ліцензій повинна бути аналогічною виданій раніше «Укртелекому».

    3. Кількість ліцензій повинна визначатися, виходячи з тенденцій і потенціалу ринку, а також інвестиційних можливостей, досвіду і готовності операторів до впровадження стандарту UMTS. Оптимальним для забезпечення здорової конкуренції на ринку вважаємо надання на конкурс 3 ліцензій.

    4. У випадку, якщо застосовуватиметься метод послідовної видачі ліцензій, інтервал між етапами не повинен перевищувати 1-2 тижнів. Триваліші інтервали створюватимуть переваги для компаній, які отримають ліцензії раніше інших.

    5. Стартова вартість ліцензії має бути економічно обґрунтованою, враховуючи витрати компаній, пов'язані з будівництвом і експлуатацією мережі, і бути зіставній з вартістю ліцензії, виданій раніше, з поправкою на інфляційні показники. Завищена вартість ліцензії зробить проекти впровадження стандарту UMTS економічно невигідними, що пригальмує розвиток сучасних технологій зв'язку в Україні.

    6. При визначенні умов конкурсу і розподілі частотного ресурсу необхідно приймати до уваги можливі наслідки консолідації, вірогідного злиття і поглинань, які можуть відбутися на українському ринку і привести до об'єднання частотного ресурсу, а, значить, виникнення свідомо нерівних умов з погляду конкуренції.

    Зважена і грамотна політика НКРС з регулювання ринку телекомунікацій дає нам підстави вважати, що комісія врахує нашу позицію щодо конкурсу на ліцензії стандарту UMTS і створить сприятливі умови для розвитку нових сучасних широкосмугових послуг зв'язку. Це піде на користь українським абонентам, дозволить державі не разово, а регулярно поповнювати бюджет за рахунок освоєння інвестицій, митних, податкових і інших відрахувань компаній, а також забезпечить ринкову конкуренцію фінансово стійких, здорових операторів зв'язку.

    Источник: Пресс-служба МТС Украина
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.