Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Eurosport програв апеляцію «Волі-кабель»


    14 мая 2012 | Новости / Интернет | Добавил: Елена Ленова
    14 травня Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги акціонерного товариства «Євроспорт» у справі проти ТОВ «Воля-кабель» і залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва про відмову в поновленні ретрансляції каналів Eurosport і Eurosport 2 у мережі «Волі-кабель».

    За словами представника «Євроспорту» Оксани Войнаровської, разом з тим апеляційний суд удвічі зменшив суму судових витрат, які судом першої інстанції було покладено на «Євроспорт» (550 тис. грн).

    Пані Войнаровська повідомила «Телекритиці», що планує оскаржувати рішення апеляційного суду у Вищому господарському суді. На це в компанії є 20 днів.

    Представник «Волі-кабель» Руслан Сушков зазначив, що вважає рішення першої інстанції законним і обґрунтованим. Детальніше коментувати обставини справи він відмовився до рішення вищої інстанції.

    Засідання апеляційного господарського суду 14 травня проходило в закритому режимі. Журналісти й інші слухачі потрапити в судову залу не змогли, оскільки судовий секретар допустив у залу лише представників сторін. Як повідомили «Телекритиці» сторони, жоден з них клопотань про розгляд справи в закритому режимі не подавав. Пан Сушков зазначив, що відповідачі виступали лише проти проведення зйомки засідання. За словами Оксани Войнаровської, суддя сказала, що про підстави, з яких на засідання не пускають слухачів, сторони дізнаються з рішення суду.

    Коли кореспондент «Телекритики» намагався бути присутнім при оголошенні рішення, судді наполягли на тому, щоб він залишив залу. Член судової колегії Надія Калатай на прохання назвати підстави, сказала: «Суду питань не ставлять». Після засідання головуюча у справі Лариса Кондес від коментарів відмовилася.

    Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, посилаючись на статтю 4-4 Господарського процесуального кодексу України, пояснив «Телекритиці», що справа в господарському суді може розглядатися в закритому режимі, якщо стосується питань державної, комерційної або банківської таємниці, або коли сторони чи одна зі сторін обґрунтовано вимагають конфіденційного розгляду справи і подають відповідне клопотання до початку розгляду справи по суті. Про розгляд справи в закритому засіданні або про відхилення клопотання з цього приводу виноситься ухвала.

    Нагадаємо, що минулого року Eurosport звернувся до суду з вимогою зобов'язати компанію «Воля-кабель» здійснювати ретрансляцію телеканалів Eurosport та Eurosport-2 упродовж 2012 року. Позивач посилався на те, що таке зобов'язання на кабельного оператора покладено угодою від 1 січня 2007 року. Оскільки після її завершення у 2011 році відповідач не розірвав договору, то її дія автоматично була продовжена до 31 грудня 2012 року. Натомість відповідачі проти позову заперечували і наполягали на тому що повідомили позивача листом завчасно про «бажання мати повністю новий контракт з новими умовами», внаслідок чого пропонували «Євроспорту» взяти участь у тендері на надання контенту. На думку суду першої інстанції, таким чином компанія повідомила про розірвання угоди.

    У лютому 2012 року Господарський суд міста Києва прийняв рішення на користь ТОВ «Воля-Кабель». Окрім цього він зобов'язав Eurosport сплатити судові витрати «Волі-кабель» у розмірі 550 тисяч гривень.

    В апеляційній скарзі «Євроспорт» наголошував, що «Воля-кабель» порушила встановлений порядок розірвання угоди і припинила ретрансляцію каналів Eurosport та Eurosport-2 з 1 січня 2012 року. Позивач просив скасувати рішення Господарського суду, яке було прийнято на користь ТОВ «Воля-Кабель». Адже на думку «Євроспорту», лист від 28.09.2011, зміст якого суд першої інстанції вважає повідомленням про розірвання контракту, «стосується зовсім іншого договору, який не є предметом цього спору».

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.