Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Закриття Ex.ua – це конкурентна війна


    2 февраля 2012 | Интернет / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    В Україні від сьогоднішнього дня - за порушення прав інтелектуальної власності - припинили діяльність одного з найпопулярніших файлообмінників ЕХ.UA. «Під час обшуків в офісі та дата-центрах файлообмінного ресурсу оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом інформації понад 6000 терабайт», - йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України. За даними МВС, «справа не у технічних проблемах та збоях, а у кримінальній справі, в рамках якої українські правоохоронці припинили діяльність вказаного ресурсу».

    Ситуацію для Радіо Свобода прокоментував Олександр Ольшанський, заступник голови правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ).


    - Що означає закриття цього дуже популярного файлообмінника ЕХ.UА для користувачів Інтернету? Чи не почнуть вони масово переходити на інші, вже не вітчизняні, файлообмінники в інших країнах, для того, щоб скачувати потрібну їм інформацію?

    ​​
    - Так, і їх багато є, таких файлообмінників. Ми зараз слідкуємо в асоціації (Інтернет Асоціація України (ІнАУ) - ред.) за падінням трафіку в мережі обміну в Україні, і було таке значне падіння вдень, але зараз вже трафік повільно відновлюється, тому що користувачі використовують інші джерела інформації, інший портал і т.д. І я думаю, що завдяки соціальним мережам адреси нових порталів, де можна обмінюватися файлами, чи переглядати відео, вони дуже швидко розповсюдяться.

    - Як Ви вважаєте, чи цей крок МВС - закриття популярного файлообмінника - чи це є позитивне рішення, чи негативне?

    - Я не вважаю, що це є позитивне рішення, бо це ніяку проблему не вирішує, це лише знищує найбільший український ресурс, ніякої проблеми таким чином вирішити не можливо. Я думаю, що взагалі питання авторського права в Інтернеті - це, як ми бачимо по подіях і в Сполучених Штатах - це зараз, швидше, інструмент конкурентної боротьби чи конкурентної війни навіть. Війна великих компаній за свої прибутки, а не відстоювання якогось права...

    - Чи, на Вашу думку, може бути якийсь крок назад з боку МВС?

    - Мені дуже тяжко це говорити, бо я бачу тут дві проблеми. По-перше, якщо такий крок буде, то це все рівно вже завдано величезної шкоди ЕХ.UА, а по-друге - я вважаю, що це вже залежить від юристів цієї компанії, чи, може вони будуть переміщувати цей бізнес за межі України, чи, може, в інакший спосіб будуть вирішувати цю проблему, чи, може, будуть оскаржувати постанову слідчого в суді. Тут є багато-багато можливостей для цього.

    - Наскільки мені відомо, в минулому році ця компанія говорила про плани запуску ліцензійного контенту на своєму сайті, і вона заперечувала звинувачення в піратстві. Отже зараз, її властиво, не звинувачують у піратстві?

    - В піратстві, але не в піратстві до відео- чи аудіоконтенту, а в розповсюдженні програмного забезпечення, що не є основою їхньої діяльності. Тобто, можливо, що хтось із користувачів завантажив програмне забезпечення заборонене, але це не було їх основною діяльністю. Я вважаю, що їм варто боротися за свої права, але в Україні це дуже-дуже важко, бо, наприклад, вони хотіли зробити цей портал більш ліцензованим, представляти ліцензований контент, але оці компанії, які скаржаться на те, що у них вкрали цей контент, у них неможливо його придбати за гроші! Вони не ліцензують контент в Україні для використання в Інтернеті! Це величезна проблема в Україні.

    - Чи Ви припускаєте взагалі, хто конкретно стоїть за таким рішенням (звичайно, виконувала це рішення міліція), але кому це вигідно?

    - Тут дуже важко сказати. Це можуть бути і конкуренти - такі ж самі файлообмінні сервіси, бо їх дуже багато і в Україні, і за межами України, це може бути хто завгодно. Але я говорю, що ось ця, така показова, боротьба за авторські права - це скоріше не боротьба, а конкурентна війна, і тут держава не повинна бути на боці когось.

    Источник: Радіо свобода
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.