Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Столичного інтернет-провайдера «Фрінет» звинуватили у порушенні авторських прав


    21 марта 2013 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина | Добавил: Kravtsova Olga
    19 березня співробітники управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС провели обшук в офісі інтернет-провайдера - компанії «Фрінет». Фірму звинувачують в порушенні авторських прав «Медіа Групи Україна». Про це пише «Коммерсант-Украина».



    У ході обшуку був вилучений один з серверів внутрішньомережевого файлообмінного сервісу, причиною слідчих дій стала завантаження нелегального контенту одним з абонентів.



    За інформацією джерел видання в управлінні по боротьбі з кіберзлочинністю, за заявою правовласників контенту щодо конкретних порушень було відкрито кримінальну справу.



    До МВС звернулася юридична фірма «Виндекс» що представляє інтереси розробників програмного забезпечення Adobe Systems, Graphisoft, Nav N Go, телеагентства «Русский репортаж», медіагрупи «1+1», «Медіа Група Україна» та НТКУ.



    «Ми встановили, що на файлообмінних серверах «Фрінет» незаконно розміщуються фільми «Русского репортажа», а в рамках IPTV-сервісу незаконно транслювався телеканал «Футбол», - сказав директор «Віндекса» Павло Миколюк. За його словами, керівництву оператора було направлено листи з проханням видалити неліцензійний контент і припинити трансляцію телеканалу, проте вони були проігноровані.



    «IPTV-провайдери можуть безкоштовно і без договору транслювати тільки канали, що входять в пакет універсальної програмної послуги, наприклад канал «Україна», - зазначив директор телеканалів «Футбол» і «Футбол +» Олександр Денисов. Трансляцію ж футбольних каналів «Медиа Група Україна» дозволяє тільки на платній основі.



    Довести провину «Фрінет» у порушенні авторських прав МВС буде непросто, вважає керуючий партнер юридичної компанії «Юскутум» Артем Афян, що представляє інтереси ex.ua.



    «Мова йде про файлообмінні сервіси, і, судячи з усього, залити незаконний контент туди міг будь-який абонент компанії», - каже він. За його словами щодо ex.ua МВС так і не встановило безпосередніх порушників авторських прав, повернувши сервера компанії.



    «Фрінет» (ТМ «О3») займає 9-е місце у країні серед інтернет-провайдерів за кількістю абонентів. За даними СПАРК, серед власників компанії на кінець 2010 року значилися засновник СК «Кредо-Класик» Ігор Воронов (27%) і Юлія Данилова-Маринчук (25%). Ще 26% належать неназваному венчурному фонду, 4% і 2% - Віктору Фролову і технічному директору «Фрінет» Михайлу Грянику.



    Нагадаємо, 18 жовтня 2012 року телеканали «1+1», «2+2», «Україна», Новий канал, ICTV і СТБ поширили відкритий лист, у якому звинуватили ОТТ-сервіс Divan.tv у тривалому порушенні прав інтелектуальної власності.



    22 жовтня медіахолдинги «1+1 медіа» і «Медіа Група Україна» (МГУ) заявили, що подають судовий позов проти ТОВ «Диван ТВ» (юридична особа ресурсу Divan.tv). Підставою для позову є відсутність ліцензії у Divan.tv і відсутність угод з телеканалами. Керівництво медіахолдингу StarLightMedia також розглядає можливість позову.



    22 жовтня про свій позов проти Divan.tv заявив також російський дистрибутор фільмів і серіалів «Російський репортаж».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.