Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Національній раді відбулася зустріч із представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)


    7 октября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    У Національній раді відбулася  зустріч із представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 301 від 7 жовтня 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ

    6 жовтня 2010 року відбулася зустріч заступника голови Національної ради Лариси Мудрак із представником робочої групи Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) паном Девідом Блеком, провідним радником із питань розвитку демократії у країнах Європи та Євразії (USAID Вашингтон), Вікторією Марченко, керівником програм розвитку громадянського суспільства та незалежних ЗМІ (USAID Київ), яких супроводжував перекладач Сергій Лога.

    Зустріч проходила в рамках оцінки USAID своєї програми розвитку незалежних ЗМІ в Україні (U-Media) та нинішнього стану свободи слова і демократії в Україні.

    „Хочу подякувати програмі USAID за ту неоціненну допомогу, яку вона надає протягом останніх 15 років на території України. Величезні сподівання, що зараз USAID зможе сприяти Україні на етапі чергових змін та формування інформаційного оновленого простору”, – сказала Лариса Мудрак вітаючи гостей.

    Під час зустрічі були обговорені такі питання:

    • нинішній стан свободи слова в Україні;

    • головні проблеми, які існують в роботі українських медіа сьогодні;

    • проблеми, які можуть виникати у медіа-сфері в найближчий час та в наступні кілька років;

    • проблеми, з якими стикається Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у своїй діяльності.

    Пана Девіда Блека цікавило також, яку допомогу можуть надати у вирішенні існуючих проблем медіа в Україні такі організації як USAID та думка Національної ради щодо програм USAID із розвитку незалежних ЗМІ в Україні (проект У-Медіа, який проводить Інтерньюз Нетворк).

    Заступник голови Національної ради охарактеризувала розвиток української демократії упродовж останніх двох десятиліть, складний шлях утвердження свободи слова та свободи думки в незалежній Україні, формування та становлення інформаційного ринку. Також вона окреслила роль Національної ради у процесі становлення вітчизняної телерадіоінформаційної галузі, розвитку незалежних телерадіокомпаній.

    Лариса Мудрак назвала основні напрями та проблемні питання медійної галузі України, допомога міжнародних організацій такого спрямування, як USAID, у вирішенні яких вкрай необхідна. Це, насамперед, обмін досвідом щодо впровадження модерних технологій, цифрового та інтернет-телебачення, впровадження в урядових структурах електронного документообігу і, звичайно, навчальні програми для журналістів, менеджерів, інших фахівців телерадіоінформаційної сфери.

    Представники Агентства США з міжнародного розвитку висловили задоволення від проведеної зустрічі та сподівання на подальшу співпрацю. Зокрема, Девід Блек зазначив: „Я дуже вдячний за проведення цієї зустрічі, за ті ідеї, якими Ви з нами поділилися, за той погляд у минуле щодо тієї ролі, яку відіграли програми міжнародної допомоги розвитку медіа-сфери в Україні. Я сподіваюся, що наші проекти і заходи, які ми здійснюємо, і далі зможуть бути Вам у нагоді”.

    Довідково. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідною установою Уряду Сполучених Штатів Америки, яка здійснює програми економічного розвитку та гуманітарної допомоги. USAID працює в Україні, Молдові та Білорусі з 1992 року, відколи ці країни отримали незалежність після розпаду Радянського Союзу.

    Програма USAID з розвитку незалежних ЗМІ в Україні представляє проект «У-Медіа», який протягом 2008 – 2011 років зміцнює ініціативи українських ЗМІ з метою виконання ними громадської ролі провідника інформації, що представляє громадський інтерес, а також ролі громадського спостерігача (watchdog).

    Головною метою «У-Медіа» є допомога в консолідації демократичного правління в Україні через розвиток більш професійних ЗМІ з метою кращого виконання їхньої ролі громадських спостерігачів та служителів суспільним інтересам.



    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.