Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Роз’яснення Національної ради щодо ліцензій „5 каналу”


9 июня 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
Роз’яснення Національної ради щодо ліцензій „5 каналу”


УКРАЇНА

НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
ПРЕС-СЛУЖБА


вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


№ 165 від 9 червня 2010 р.

Повідомлення для ЗМІ


Роз’яснення Національної ради щодо ліцензій „5 каналу”


Національна рада роз’яснює, що ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва, якою скасовано рішення від 27.01.2010 про результати конкурсу на вільні частоти, жодним чином не загрожує існуючому мовленню „5 каналу”, і тим паче не має ніякого відношення до працевлаштування працівників цієї телерадіокомпанії.

Ліцензії, що оскаржувалися у суді, охоплюють лише 1 відсоток покриття, на якому може мовити „5 канал”, що складається з 2-х телерадіоорганізацій. Адже рішенням від 27.01.2010 ТОВ „ТРК „НБМ” отримала право на ефірне мовлення з використанням 17 малопотужних передавачів: 16 передавачів у містах районного значення та 1 передавач – обласного; ТОВ „ТРК „Експресс-інформ” отримала право на мовлення у 9-ти містах: двох містах районного значення та семи – обласного.

Загалом „5 канал” має 7 ліцензій, що дає право ефірного мовлення на 2/3 території України (75% території України, див. карту, що додається).

Крім того, „5 канал” має 2 ліцензії супутникового мовлення, що дає їм змогу мовити як в Україні, так і далеко за її межами.

Також слід зазначити, висловлювання одного з керівників каналу, що „5 канал”, як інформаційний, має зникнути, оскільки за умовами чинної ліцензії канал має бути розважальним”, не відповідають дійсності. Оскільки маючи таку кількість ліцензій, загальноукраїнське та світове покриття, канал може спокійно змінювати програмні концепції, як йому того забажається. А Національна рада піде їм назустріч.

Згідно з планом переходу на цифрове мовлення, за пропозицією цих двох компаній, схвалено рішення Національної ради про виділення 2-х окремих каналів у загальнонаціональному цифровому мультиплексі. Ці дві телерадіоорганізації взяли на себе зобов’язання надати Національній раді, окрім програмної концепції діючого інформаційного каналу, окрему концепцію розважально-просвітницького каналу. Але до цього часу свої зобов’язання не виконали.

Довідково: „5 канал” – це продукт, який спільно створюються двома телерадіоорганізаціями: ТОВ „ТРК „НБМ” та ТОВ „ТРК „Експресс-інформ” за угодою від 01.04.2003 року на виготовлення сукупного продукту. Це було зроблено за бажанням самих компаній. Таким чином, можна сказати, що дві телерадіокомпанії мають дві загальнонаціональні телемережі.

Національна рада неодноразово пропонувала створити дві окремі телевізійні програми на кожній із загальнонаціональних мереж. До пропозицій Національної ради так ніхто і не прислухався.


Прес-служба Національної ради


Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.