Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Названо імена кандидатів на посади членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення


    27 мая 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Названо імена кандидатів на посади членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення20 травня 2010 року відбулася прес-конференція представників неурядових медіа організацій, щодо висунення кандидатур на посади членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

    Метою прес-конференції організованої Незалежною Асоціацією телерадіоМовників (НАМ) та Індустріальним Телевізійним Комітетом (ІТК) була презентація вимог галузевих неурядових організації до процесу призначення та до висунених кандидатур на членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, та представлення узгоджених кандидатур від медіа спільноти.

    Учасниками прес-конференції були:

    ● Тетяна Лебедєва - член правління Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ),
    ● Катерина М’ясникова - виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ),
    ● Катерина Котенко - виконавчий директор Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК).

    «Претенденти на членів Національної ради, перш за все, повинні бути професіоналами у медійній сфері, мати глобальне розуміння проблем галузі, володіти знаннями українського та міжнародного законодавства, бути не заангажованими жодною з політичних сил та окремими телеканалами, та добре розуміти значення прозорості та співпраці з громадянським суспільством», - зазначила Тетяна Лебедєва - член правління Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ).

    Названо імена кандидатів на посади членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення

    Названо імена кандидатів на посади членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення

    Названо імена кандидатів на посади членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення


    У ході прес-конференції Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) разом з Індустріальним Телевізійним Комітетом (ІТК) представили спільно узгоджені кандидатури на посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Ними стали:

    ● Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ),
    ● Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК),
    ● Микола Фартушний (директор ТВО «Нові грані»).

    У своєму зверненні виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіоМовників Катерина М’ясникова зазначила: «Особовий склад Національної ради є важливим фактором для розвитку та становлення галузі телебачення і радіомовлення, адже саме цей орган визначає кількісний та змістовний склад ефіру, розподіляє частотний ресурс та бере участь у організації таких складних соціальних процесів, як перехід на цифрове мовлення. Саме тому важливо, щоб члени Національної ради призначалися не за принципом політичної вірності, а були професіоналами, що мають незалежний галузевий погляд».

    У свою чергу Катерина Котенко, виконавчий директор Індустріального Телевізійного Комітету підкреслила, що: «Для демократичної держави, в якій телерадіомовлення є соціально відповідальним бізнесом, особливо важливо, щоб призначення членів незалежного конституційного органу, яким є Національна рада, відбувалося прозоро та у відповідності зо законодавства України. Галузеві організації наполягають на суворому дотриманні визначеного законом порядку та вперше публічно заявляють про своє право на розгляд їх кандидатур Верховною Радою».

    Як відомо 13 травня Верховна Рада України звільнила чотирьох членів Національної ради - Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. Тепер має бути оголошено конкурс на заміщення відповідних посад. Протягом 21 дня парламентські фракції і громадські організації можуть висунути кандидатури на заміщення цих посад, після чого профільний комітет розгляне кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

    Відповідно до закону України «Про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення», подання кандидатур на посаду члена Національної ради можуть робити всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації. Таких об'єднань нині тільки два - Національна спілка журналістів України і Незалежна Асоціація телерадіоМовників.

    Довідка:

    Катерина М'ясникова - працює в медіасфері з 2001 року. Закінчила Києво-Могилянську Академію, юридичний факультет. Почала працювати в НАМ з 2001 року юристом консультантом, до цього працювала в структурі Департаменту інтелектуальної власності. З 2003 року працює виконавчим директором НАМ. Катерина є співавтором посібника для керівників телерадіокомпаній «Правові питання телерадіомовлення» та учасником громадських рад при Комітеті Верховної ради України з питань свободи слова та інформації, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та Державному комітеті з питань телебачення і радіомовлення.

    Катерина Котенко - фаховий соціолог, вища освіта здобута у Львівському національному університеті імені Івана Франка. У 2000-2002 - директор громадської організації «Освітній ресурсний центр» (Львів). У 2002-2005 - виконавчий директор Асоціації мережевих телерадіомовників України «Мережа» (Київ). З 2005 року - виконавчий директор Індустріального Телевізійного Комітету.

    Микола Фартушний - працював у КБ «Південне», в Дніпропетровській філії Національного інституту стратегічних досліджень. 1994-1997 - головний консультант прес-служби Президента України. Працював у відеоцентрі ВО «Південмаш», директором ТВО «Нове покоління», заступником директора студії «Відродження» Національної телекомпанії України, першим заступником директора ТОВ «Зет» і заступником керівника департаменту ТОВ «Агентство політичних технологій». Із березня 2001 по вересень 2003 - представник Нацради у Київській області. Із вересня 2003 по лютий 2005 - член Нацради. У 2005 році був першим заступником директора департаменту зв'язків з громадськістю МВС України. У 2005-2007 - заступник директора, директор ТОВ «Третій поверх», член громадської ради при Нацраді. З 2007 - директор ТВО «Нові грані», за сумісництвом заступник голови правління кредитної спілки «Ефір».



    Довідка про ІТК:

    Індустріальний Телевізійний Комітет
    – це професійне галузеве об’єднання провідних телеканалів, медійних агенцій та рекламодавців, що представляє інтереси телевізійної галузі України та дбає про захист своїх членів.

    ІТК об’єднує найбільші загальнонаціональні телеканали країни: Інтер, 1+1, Новий, ICTV, СТБ, канал «Україна», ТЕТ НТН, М1, М2, ТОНІС, К1. Разом це більше 72% національної глядацької уваги. Також членами асоціації є рекламні агенції Publicis Groupe Media, MediaDirection, ADV Group та FCB MA, а також телевізійні рекламодавці: українські представництва Coca-Cola, Unilever та Procter&Gamble в Україні.

    Основною метою ІТК є сприяння розвитку телевізійної галузі в Україні. Ключовими стратегіями розвитку ІТК є дослідження телевізійної аудиторії, розвиток телевізійної галузі та саморегулювання індустрії. Детальніше на сайті http://itk.org.ua/


    Источник: Прес-служба Індустріального Телевізійного Комітету
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.