Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Національна рада планує зустріч із провайдерами програмної послуги


    26 мая 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Національна рада планує зустріч із провайдерами програмної послуги


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 150 від 26 травня 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ


    Національна рада планує зустріч із провайдерами програмної послуги


    Напередодні Днів кабельного телебачення в Україні, що цього року триватимуть у Гаспрі, АР Крим, з 1 по 5 червня, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов і президент Асоціації „Укртелемережа” Василь Аніпченко провели зустріч. Було обговорено низку питань галузі, які потребують докладнішого розгляду за участі широкого кола фахівців телерадіоінформаційної сфери.

    Василь Аніпченко передав членам Національної ради запрошення взяти участь у цьогорічному форумі об’єднань операторів телемереж України, під час різноманітних заходів якого буде слушна нагода обговорити проблемні питання.

    Володимир Манжосов наголосив, що в цих заходах обов’язково візьмуть участь представники від Національної ради. Він також сказав, що Національна рада, яка нещодавно провела неформальні зустрічі з дистриб’юторами іноземних телеканалів та керівниками загальнонаціональних телевізійних і радіокомпаній, задекларувала свою готовність шукати шляхи вирішення найскладніших питань телерадіоіндустрії.

    Зустріч із керівниками найбільших організацій провайдерів програмної послуги та галузевих об’єднань планується провести у червні 2010 року, після формування нового складу Національної ради.

    Питання, які є нагальними для провайдерів програмної, послуги можна охарактеризувати так:

    1. Доцільність Переліку іноземних телепрограм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується, згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

    (Питання розглядалося під час зустрічі Національної ради з дистриб’юторами іноземних телеканалів, і тоді консенсусом було вирішено не ліквідовувати цієї форми контролю за контентом іноземних телепрограм, а лише лібералізувати процес добору телеканалів, дотримуючись принципів прозорості та відкритості).

    2. Можливість скасування попередніх санкцій Національної ради провайдерам програмної послуги, що застосовувалися до них через недотримання Переліку програм. (Порядок скасування попередніх санкцій діє і нині, відповідно до рішення Національної ради № 968 від 23 травня 2008 року).

    3. Публічне обговорення та залучення галузевих експертів до розробки нормативно-правових документів Національної ради і врахування їхньої позиції при ухваленні відповідних рішень. (Як приклад такої співпраці можна назвати ухвалення нової редакції Положення про ліцензування провайдерів програмної послуги).

    4. Доопрацювання Методики ліцензійного збору, з урахуванням однакового підходу до всіх провайдерів програмної послуги, незалежно від технології, яка застосовується.

    5. Спрощення процедури прийому ліцензійної документації.

    6. Підтримка запровадження цифрових технологій у кабельних мережах України.

    Володимир Манжосов висловив своє переконання, що Національна рада намагатиметься дійти консенсусу з представниками всіх галузей телерадіоіндустрії та всіляко підтримуватиме їхні дії, спрямовані на розвиток телерадіоінформаційної сфери нашої країни.


    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.