Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Європейські медійні експерти вважають за потрібне і далі працювати в Україні


    2 мая 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Європейські медійні експерти вважають за потрібне і далі працювати  в Україні


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 125 від 29 квітня 2010 р

    Повідомлення для ЗМІ


    27 квітня 2010 року відбулося засідання Керівного Комітету спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».


    У засіданні брали участь представники від Європейського Союзу, Ради Європи та організацій – партнерів проекту, зокрема, Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Національної комісії з питань утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі, Незалежної Асоціації мовників, USAID, U-Media, Центру Соціального Партнерства, громадської організації „Інтерньюз Україна”, Асоціації „Індустріальний телевізійний комітет”, Інституту Медіа Права, Східноєвропейського інституту проблем медіа, Програми Моніторингу ЄС.

    На цьому засіданні було оприлюднено звіт про напрацювання за попередній період реалізації проекту (грудень 2009 – квітень 2010 років). Звіт охопив діяльність у рамках трьох частин проекту: «Нормативно-правова база діяльності ЗМІ», «Підтримка впровадження Етичного кодексу, саморегуляції та підвищення професійних стандартів журналістики» і «Покращення співпраці між засобами масової інформації, громадянським суспільством та керівниками державних адміністрацій».

    У межах частини, що стосується нормативно-правової бази діяльності ЗМІ, керівники проекту відзвітували про проведення експертних семінарів «Електронні комунікації: європейська модель правового регулювання та реформа українського законодавства» та «Практичні аспекти впровадження Європейської конвенції про транскордонне телебачення: норми щодо реклами», про здійснення експертного аналізу Закону України «Про телекомунікації, та проведення круглого столу «Засоби масової інформації та захист суспільної моралі» і презентації на ньому експертизи Ради Європи Закону України «Про захист суспільної моралі».

    У рамках другого компоненту, що стосується поліпшення професійних стандартів журналістської діяльності, було проведено круглий стіл та громадське обговорення на тему «Створення системи суспільного мовлення в Україні: європейські стандарти та українські реалії», конференцію щодо кращих практик саморегуляції у медіа та рекламній галузі, а також оціночний візит щодо створення стратегії Національного прес-клубу.

    З огляду на успішну діяльність проекту в Україні та зважаючи на нові потенційні виклики для ЗМІ, Представництва Європейського Союзу та Ради Європи поінформували учасників засідання про рішення подовжити спільний проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» в межах зазначених компонентів до 31 грудня 2010 року. Таким чином, було презентовано проект Плану роботи проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» на період його продовження (травень – грудень 2010 р.).

    Довгостроковий консультант спільного проекту ЄС та РЄ Ад ван Лун зазначив, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення залишається ключовим партнером проекту, зокрема, як орган, на який покладаються повноваження щодо застосування Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.