Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Відбувся семінар TAIEX на тему: "Вимоги до ліцензування спектру для стільникових систем та нових технологій"


    21 апреля 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Відбувся  семінар TAIEX на тему: "Вимоги до ліцензування спектру для стільникових систем та нових технологій"
    НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ’ЯЗКУ УКРАЇНИ
    СЕКТОР ВЗАЄМОДІЇ ІЗ ЗМІ ТА ЗВ’ЯЗКІВ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ

    тел.: 044 569 71 03, 278 08 13
    вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001
    web: www.nkrz.gov.ua, e-mail: press@nkrz.gov.ua


    Відбувся семінар TAIEX на тему: "Вимоги до ліцензування спектру для стільникових систем та нових технологій"


    19 квітня 2010 року Національна комісія з питань регулювання зв’язку України за сприяння Генерального директорату з питань розширення Європейської Комісії провела семінар TAIEX на тему: "Вимоги до ліцензування спектру для стільникових систем та нових технологій".

    З вітальним словом до учасників семінару звернувся член НКРЗ Володимир Пащук:

    - Сьогоднішній семінар присвячений одній з першочергових проблем – розвитку телекомунікацій в Україні, яка потребує вирішення. У ході роботи ми хотіли б ознайомитися з практичним досвідом наших європейських колег у сфері ліцензування спектру для стільникових систем та нових технологій. Впевнений, що цей семінар надасть нам нові можливості для взаємовигідного співробітництва, що сприятиме розвитку єдиних з європейськими країнами регуляторних рамок для ринку зв’язку України

    Про ситуацію з розподілу та використання радіочастотного ресурсу в Україні розповів член НКРЗ Анатолій Тичинський. Він поінформував присутніх про використання частотного ресурсу, розподіленого для ІМТ-2000, використання смуг 790-960 МГц, 450-470 МГц технологією CDMA 1x EV-DO, реформування спектру GSM900 для технології WCDMA/UMTS та навів приклад застосування показників освоєння спектру для GSM900/1800.

    Представник Органу з питань регулювання зв’язку Республіки Литва Аугутіс Чесна розповів про досвід ліцензування спектру для UMTS, зокрема, про кількість операторів у країні, частотний розмір та склад (FDD та TDD) ліцензій, вартість ліцензій, а також реалізацію ліцензій в залежності від кількості абонентів, частки покриття території та населення, частки послуги 3G в загальному обсязі послуг оператора. Крім цього, пан Чесна зупинився на питаннях щодо контролю за виконанням ліцензійних вимог операторів, досвіду з впровадження заходів до порушників ліцензійних вимог та практичній діяльності стосовно реалізації, анулювання, об’єднання або злиття ліцензій.

    Аугутіс Чесна поінформував присутніх про досвід Латвії з впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)" та розповів, що конкурс на отримання ліцензій на зв'язок третього покоління відбувався з урахуванням представленого оператором технічного плану розвитку мережі, території покриття та маркетингового плану. За підсумками конкурсу було видано 3 ліцензії з шириною смуги по 20 МГц строком на 20 років. У ході семінару пан Чесна відповів на численні запитання учасників, зокрема, щодо організаційного та правового забезпечення проведення відкритих конкурсів та аукціонів на отримання ліцензій на 3G.

    За результатами роботи Анатолій Тичинський подякував усім присутнім за участь у семінарі та висловив сподівання, що заплановані раніше доповіді будуть розглянуті під час наступної зустрічі.

    У роботі семінару взяли участь члени НКРЗ Сергій Колобов, Сергій Мирний, представники НКРЗ, ДІЗ, УДЦР, Міністерства оборони України, асоціацій "Телас" та "Wireless Ukraine", операторів зв’язку ВАТ "Укртелеком", ЗАТ "Український мобільний зв'язок", ЗАТ "Українські радіосистеми", ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем.", ТОВ "Інтертелеком", ТОВ "Астеліт".

    Поточна ситуація з розподілу і використання радіочастотного ресурсу в Україні член НКРЗ Анатолій Тичинський

    Experience on spectrum licensing for UMTS Dr. Augutis Chesna Communications Regulatory Authority of the Republic Lithuania

    Источник: Прес група НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.