Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Голова Нацради пропонує звільняти «прострочених» членів парами


    8 апреля 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Голова Нацради пропонує звільняти «прострочених» членів парами Засідання Нацради може відбутися вже завтра. Володимир Манжосов пропонує Верховній Раді не звільняти одразу всю парламентську четвірку. Про це новообраний голова регуляторного органу заявив в інтерв'ю «Телекритиці». Як відомо, Володимира Манжосова було призначено членом Нацради, і в той же день регулятори зібралися на засідання, де обрали пана Манжосова головою. До цього останнє засідання Нацради відбувалося 12 лютого, тобто майже 2 місяці регуляторний орган не збирався за відсутності кворуму. Тому зараз на порядку денному чимало запитань, що потребують нагального вирішення. ТК вдалося поспілкуватися з новообраним керівником, перехопивши пана Володимира між погоджувальною нарадою в Нацраді та Верховною Радою. Як пояснив новообраний голова регуляторів, він збирається зараз обговорити з депутатами ситуацію по парламентській четвірці.

    - Ви ж знаєте, що зараз зареєстровано чотири постанови щодо звільнення членів Нацради Тетяни Лебедєвої, Віктора Понеділка, Юрія Плаксюка та Віталія Шевченка. Але я вже попередньо розмовляв з багатьма депутатами, переконуючи їх, що так чинити неможливо, бо ми зупинимо Нацраду на два місяці мінімум, а може, враховуючи ситуацію в парламенті, й на півроку, - сказав він ТК.

    - Якою є ваша пропозиція до депутатів?

    - Винести спочатку в зал постанови щодо двох членів. Одна кандидатура - це Юрій Плаксюк, який має нове призначення на посаду голови Держкомтелерадіо. Його треба звільняти з Нацради, щоб він мав можливість приступити до виконання обов'язків у комітеті. А другу кандидатуру ми лишаємо на розсуд Верховної Ради. Далі треба оголосити конкурс, який провести у мінімальні передбачені законом терміни. Дивіться: після звільнення спочатку треба опублікувати оголошення про конкурс, далі 21 день відведено на подання кандидатур, а 14 днів закон передбачає на розгляд у комітеті - і от цей термін бажано скоротити до 1-2 днів, щоб мати дієздатний регуляторний орган у сфері телебачення і радіомовлення. І вже потім, коли буде вирішено питання з цими двома призначеннями, звільнити інших двох членів Нацради і оголосити конкурс на дві інші посади.

    - Чому засідання щодо обрання голови проходило на диво оперативно: видали указ - і тут же в Страсну п'ятницю увечері зібралися?

    - Вийшло так, що після того, як 1 квітня Юрія Плаксюка було обрано головою Держкомтелерадіо, Нацрада не мала жодного керівника: голови немає, першого заступника немає, немає відповідального секретаря, заступника призначено в інше відомство. Немає навіть керівника апарату, який у разі відсутності вповноважених керівників з-поміж членів Нацради, має підписувати фінансові документи і таке інше. І якби на цьому тижні була, приміром, відставка парламентської четвірки, то Нацрада опинилась би в патовій ситуації.

    - Щойно відбулася погоджувальна нарада. Коли буде засідання і які питання винесено на нього?

    - Зараз це питання ще вирішується. Можливо, засідання відбудеться завтра (тобто у середу, 7 квітня - ред.). Бо в Нацраді накопичилося вже понад 200 питань, які потребують негайного вирішення.

    - Серед цих питань є питання по конкурсу від 27 січня - на малопотужні передавачі?

    - Ні. Лише безконфліктні технічні питання, які давно чекають на вирішення.

    - Коли буде призначено ще одного члена президентської четвірки?

    - Це запитання не до мене, а до Адміністрації Президента.

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.