Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Чи дивитимуться поляки футбольні матчі Євро-2012 у цифровому телебаченні?


    8 апреля 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Европа | Добавил: Сергей Никандров
    Чи дивитимуться поляки футбольні матчі Євро-2012 у цифровому телебаченні? У Польщі минулого тижня уряд завершив роботу над законопроектом про запровадження у країні цифрового телебачення. Справа за польським Сеймом: після ухвалення ним такого закону в Польщі мають припинити трансляцію дотеперішнього аналогового сигналу усіх телевізійних каналів. Однак, шлях до цифрового телебачення може виявитися доволі складним.

    Згідно з планами уряду, Польща від 2012 року має започаткувати революцію, яку можна порівняти з тією, що відбулась тут кілька десятків років тому, коли на екранах польських телевізорів чорно-біле зображення було замінене кольоровим. Йдеться про запровадження у країні цифрового телебачення у форматі підвищеної якості зображення HD.

    «Позиція уряду така: із 31 липня 2013 року повністю припинити на території країни подачу аналогового телевізійного сигналу. Однак вже від середини 2012 року територія Польщі в цілому має бути «покрита» цифровим сигналом телебачення. Під час перехідного періоду з різних міркувань дозволятиметься паралельне використання, як аналогового, так і цифрового сигналу», – розповіла віце-міністр інфраструктури Польщі Маґдалена Ґай.

    Про складність проблеми свідчить те, що під час засідання уряду дискусія навколо цього законопроекту тривала понад три години, зауважує віце-міністр.

    Фахівці вказують на цілу низку причин, котрі перешкоджають запровадженню цифрового телебачення в Польщі.

    По-перше, керівники комерційних і громадських телеканалів та власники мережі кабельного й супутникового телебачення не можуть досягти порозуміння стосовно технічних обґрунтувань майбутнього цифрового сигналу телебачення.

    Міністерство інфраструктури Польщі хоче запровадити в країні систему цифрового телебачення MPG4. Це означає, що до телевізорів, які не відповідають вимогам цього цифрового формату, потрібно буде купити спеціальний декодер. Фахівці підраховують, що проблема стосується півтора мільйона телевізорів і обійдеться полякам у близько 90 мільйонів євро.

    По-друге, представники урядових кіл побоюються, що заміна старих телевізорів на сучасні збігатиметься з початком футбольних матчів чемпіонату Євро-2012. Такого скандалу польські футбольні вболівальники урядові не простять, наголошують оглядачі.

    На рішення уряду стосовно цифрового телебачення у Польщі з нетерпінням чекає державне Управління з питань електронного зв’язку, оскільки йому доручають займатися технічним обґрунтуванням цифрового телебачення. Ідеться про те, що без рішення уряду не вдасться притягти до співробітництва власників телеканалів, котрі будуть згуртовані в рамках єдиного польського пакету цифрових телевізійних послуг.

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.