Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Група "Інтер" тисне на Національну раду


    24 февраля 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Група "Інтер" тисне на Національну раду


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 38 від 24 лютого 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ


    Віктор Понеділко заявляє про тиск на Національну раду


    Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віктор Понеділко заявляє про те, що він має беззаперечні докази тиску на нього як члена регуляторного органу. „Сімейство Хорошковських веде жорстоку війну із Національною радою по принципу – „нам все, никому – ничто”, – заявив він сьогодні, 24 лютого, на брифінгу Національної ради.

    Нагадаємо, 17 лютого телеканал НТН, що входить у медіа-групу „Інтер”, поширив у ЗМІ заяву про незаконні дії Національної ради, викликану проведеним Національною радою конкурсу на телерадіочастоти.

    Заява Віктора Понеділка спричинена постановами Відділу державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві про відкриття виконавчого провадження щодо двох членів Національної ради Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка. Постановами, відповідно до двох ухвал Київського окружного адміністративного суду за позовом ТОВ „Телерадіокомпанія „Музика ТВ”, забороняється Лебедєвій Т.Я. і Понеділку В.І. здійснювати повноваження членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, брати участь у засіданнях Національної ради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Національної ради до набрання рішенням у даній адміністративній справі законної сили.

    Коментуючи ситуацію, член Національної ради Віктор Понеділко заявив, що з цілковитою впевненістю можна стверджувати, як саме мають закінчитися ці судові розгляди. Адже згідно з Конституцією України та Законом України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” члени Національної ради і призначаються на посади, і звільняються з посад лише Указами Президента України та Постановами Верховної Ради України. Він також додав, що Верховна Рада України двічі виносила на розгляд питання про його звільнення з посади члена Національної ради, але це рішення двічі не було підтримане. Отже, Верховна Рада України підтвердила його легітимність на цій посаді. Те саме стосується і члена Національної ради Тетяни Лебедєвої.

    Віктор Понеділко зауважив, що відповідно до чинного законодавства, він має 7 днів на добровільне виконання постанови виконавчої служби. А в ці сім днів він може цілком законно працювати на своїй посаді та обдумувати, як вчинити далі. „Якщо ми говоримо про закон і Конституцію, то там написано, що ніхто не має права виконувати злочинні рішення та накази. І я можу трактувати це як злочинні рішення. Я можу трактувати це як тиск, системний тиск”, – сказав він.

    Зрозуміло, що ухвали Київського окружного адміністративного суду будуть оскаржені, однак лише після того, коли „боржники”, як зазначається в постановах, надісланих до Національної ради 24 лютого, ці ухвали отримають.

    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.