Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НКРЗ та АМКУ спільно контролюватимуть рекламу мобільних операторів


    10 февраля 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    НКРЗ та АМКУ спільно контролюватимуть рекламу мобільних операторівНаціональна комісія з питань регулювання зв’язку України та Антимонопольний комітет України створюють спільну робочу групу, яка займатиметься питаннями оманливої реклами у сфері телекомунікацій. Про це сторони домовилися 9 лютого ц.р. під час підписання Угоди про взаємодію між НКРЗ та АМКУ.

    Як поінформував в.о. Голови АМКУ Олександр Мельниченко, першим питанням, яким займеться робоча група, буде оманлива реклама послуг мобільних операторів. «Ми будемо жорстко контролювати рекламу мобільних операторів, щодо чого Антимонопольний комітет уже прийняв низку рішень. Комітет за чистоту реклами, аби вона відповідала реаліям послуг, щоб споживачі були чітко й повноцінно обізнані про те, що дійсно стоїть за рекламною інформацією мобільних операторів. Оманлива реклама має зникнути, і у нас є достатній інструментарій для вирішення цього питання, зміни реклами», – зазначив Олександр Мельниченко та додав, що «мобільні оператори отримали достатньо часу для формування нових поглядів на власну рекламу, і результати зміни підходів до рекламування послуг мають відчути їхні споживачі».

    НКРЗ та АМКУ спільно контролюватимуть рекламу мобільних операторів


    «Абсолютно згоден з Антимонопольним комітетом, оманливу рекламу в сфері мобільного зв’язку необхідно усунути. Ми маємо випрацювати спільні пропозиції, і продемонструвати ринку незмінність позиції та принципів політики в цьому напрямку», – наголосив у свою чергу Голова НКРЗ Сергій Колобов.

    12 лютого ц.р. відбудеться засідання Робочої групи НКРЗ за участі операторів телекомунікацій, представників АМКУ та Держспоживстандарту, на якому буде розглянуто питання щодо дотримання операторами телекомунікацій законодавства України при встановленні тарифів на послуги рухомого (мобільного) зв’язку та при застосуванні тарифних одиниць часу під час тарифікації послуг рухомого (мобільного) зв’язку.

    19 лютого ц.р. в АМКУ відбудеться спільне засідання робочої групи НКРЗ та АМКУ, на засіданні якої розглядатиметься питання оманливої реклами у сфері телекомунікацій. До участі у заході буде також залучено представників мобільних операторів та профільної асоціації.

    Додаткова інформація

    Підписано Угоду про взаємодію між Національною комісією з питань регулювання зв’язку України та Антимонопольним комітетом України 10/02/2010

    3 грудня 2009 року, НКРЗ прийняла рішення про звернення до операторів телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку з проханням в термін до 10 грудня 2009 року надати інформацію про наявність встановлених тарифних планів на послуги рухомого (мобільного) зв’язку із застосуванням тарифу 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги (часову чи кількісну) та зразки рекламної продукції цих послуг, які використовуються на даний час.

    3 вересня 2009 року, на засіданні НКРЗ було прийнято рішення «Про звернення до операторів телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку», відповідно до якого в термін до 15 вересня 2009 року оператори телекомунікацій повинні були надати інформацію про наявність встановлених тарифних планів на послуги рухомого (мобільного) зв’язку із застосуванням тарифу 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги (часову чи кількісну) та зразки рекламної продукції цих послуг, які використовуються з 1 вересня 2009 року. Рішення №1651 від 03.09.09 «Про розгляд проекту листа до операторів телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку»)

    9 липня 2009 року, НКРЗ прийняла рішення: заборонити операторам телекомунікацій встановлювати тарифи на послуги рухомого (мобільного) зв’язку у розмірі 0,00 грн. за тарифну одиницю послуги (часову чи кількісну) без урахування собівартості цих послуг та отримання прибутку; оскільки такі дії є порушенням вимог законодавства у сфері телекомунікацій (ст.67 Закону України «Про телекомунікації»), а також зобов’язати операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, надавати споживачам вичерпну інформацію про кінцеву вартість послуг і привести свою діяльність щодо інформування споживачів та встановлення тарифів у відповідність до законодавства у термін до 01.09.09. (Рішення НКРЗ від 09.07.09 №1579 «Про дотримання вимог законодавства України у сфері телекомунікацій»)

    Рішення НКРЗ №1551 від 11.06.2009 «Про затвердження Роз’яснення щодо дотримання операторами телекомунікацій законодавства України під час розрахунків зі споживачами за надані телекомунікаційні послуги»

    Відповідно до статті 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», поширенням інформації, що вводить в оману, є повідомлення суб’єктом господарювання, безпосередньо або через іншу особу, одній, кільком особам або невизначеному колу осіб, у тому числі в рекламі, неповних, неточних, неправдивих відомостей, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, замовчування окремих фактів чи нечіткості формулювань, що вплинули або можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) чи реалізації (продажу, поставки, виконання, надання) товарів, робіт, послуг цього суб’єкта господарювання.

    Источник: Прес група НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.