Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Розроблено Концепцію Державної цільової національно-культурної програми щодо створення єдиної інформаційної бібліотечної системи "Бібліотека – XXI"


    25 декабря 2009 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Розроблено Концепцію Державної цільової національно-культурної програми щодо створення єдиної інформаційної бібліотечної системи "Бібліотека – XXI"Зважаючи на занепокоєність суспільства станом зберігання національної культурної спадщини та можливості рівного доступу громадян та бізнесу до літературних та культурних надбань України, за дорученням Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова та ініціативи Уряду Державним комітетом інформатизації, Міністерством освіти та науки та Міністерством культури та туризму розроблено Концепцію Державної цільової національно-культурної програми створення єдиної інформаційної бібліотечної системи "Бібліотека – XXI".

    Програмою, зокрема, передбачається переведення в електронну форму документів, які зберігаються у Державному бібліотечному, Національному архівному та Музейному фондах, фонді Державного архіву друку державної наукової установи “Книжкова палата України імені Івана Федорова”, інших бібліотечних, архівних та музейних фондах; створення єдиної інформаційної інфраструктури, яка б охоплювала бібліотеки та архівні установи і забезпечувала належний рівень роботи працівників зазначених установ з використанням сучасних інформаційних технологій, забезпечення доступу до зазначених фондів з використанням Інтернету та єдиного веб-порталу “Бібліотека − ХХI”, а також забезпечення доступу публічних бібліотек до Інтернету, їх дооснащення комп’ютерною технікою, програмним забезпеченням та телекомунікаційним обладнанням. Програма передбачає створення умов для вільного доступу до електронних бібліотечних ресурсів читачам на усій території України.

    Фінансування, в обсязі 344 млн. гривень, планується здійснювати за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, грантів міжнародних організацій та інших джерел. Концепція схвалена Розпорядженням КМУ№ 1579-р від 23.12.2009.

    Довідка

    В Україні функціонує понад 40 тис. бібліотек різного підпорядкування і форми власності. В 32% сільських населених пунктах взагалі немає бібліотек. При цьому тільки 9 % бібліотек у сільській місцевості оснащені комп’ютерами. Крім того, переважна частина книжкових фондів у бібліотеках фізично зношена та застаріла, щорічне поповнення фондів становить лише 1,6 % (норма відповідно до міжнародних стандартів — 10 %). Середня кількість комп’ютерів на одну публічну бібліотеку становить 0,3 %, доступ до Інтернету надають 2,5 % загальної кількості публічних бібліотек, з них 0,8 % мають власний веб-сайт.

    Источник: Прес група НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.