Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Національна рада відкрита для співпраці.


    3 декабря 2009 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Національна рада відкрита для співпраці.


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 240 від 2 грудня 2009 р.
    Повідомлення для ЗМІ


    Національна рада відкрита для співпраці


    „Під час проведення виборчої кампанії Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зацікавлена в максимальній прозорості своєї роботи щодо фіксування порушень виборчого законодавства у роботі медіа”, – заявила член Національної ради Тетяна Лебедєва на брифінгу Національної ради 2 грудня ц. р.

    Вона нагадала журналістам, що Національна рада по завершенні виборчих перегонів звітує про те, як відбувалося висвітлення виборів аудіовізуальними засобами масової інформації. Національна рада зробила кілька кроків для того, щоб на її адресу не було звинувачень у суб’єктивності щодо будь-якого суб’єкта виборчого процесу, щодо політичних впливів чи тисків на телерадіокомпанії.

    Першим кроком було затвердження складу Незалежної експертної ради, яка має надавати фахові висновки щодо проблемних питань у висвітлені виборчої кампанії. До складу експертної ради увійшли здебільшого представники неурядових організацій, відомі експерти, медіа-юристи.

    Другий крок – -співпраця з міжнародними організаціями. Тетяна Лебедєва повідомила, що вчора відбулася зустріч із експертом з питань ЗМІ Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами пані Ельмою Шехаліч. Нині міжнародні експерти працюють в Україні й оцінюють, наскільки демократично відбуваються вибори в країні, наскільки захищені права виборців. Пані Шехаліч налагоджує співпрацю з медіа-організаціями, з ЦВК, з Національною радою. У неї виникло багато запитань, особливо вона зацікавилася діяльністю робочої групи Національної ради і роботою моніторингового центру, який постійно стежить за ефіром загальнонаціональних і київських телеканалів. Національна рада ознайомила експерта з матеріалами моніторингів, з формою, за якою представники Національної ради в областях і працівники секретаріатів у регіонах надають інформацію щодо виборів до центрального апарату.

    „Наступного тижня пані Ельма візьме участь у засіданні нашої робочої групи і буде ознайомлена з роботою моніторингового центру”, – зазначила Лебедєва. Вона наголосила, що це звичайна подія в плані співпраці Національної ради з різними серйозними міжнародними організаціями. І це є ще одним доказом того, що Національна рада планує під час виборчої компанії бути прозорою, відкритою і дуже зацікавлена в тому, щоб якомога більше поважних міжнародних структур були в цьому переконані.

    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-сслужба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.