Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НКРЗ взяла участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Доступ до кабельної каналізації електрозв’язку – питання, думки, рішення»


    26 ноября 2009 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    25 листопада 2009 року Голова НКРЗ Сергій Колобов, член НКРЗ Володимир Пащук, член НКРЗ Людмила Артюшенко взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Доступ до кабельної каналізації електрозв’язку – питання, думки, рішення», організований онлайн-ресурсом it-times.

    Учасники «круглого столу» обговорили проблемні питання щодо спільного використання кабельної каналізації електрозв’язку.

    Голова НКРЗ Сергій Колобов окреслив аспекти та етапи вирішення проблемних питань сумісного використання суб’єктами господарювання кабельної каналізації електрозв’язку.

    «Питання тарифів на використання каналів кабельної каналізації на сьогодні є одним з найбільш принципових і складних у взаємовідносинах операторів телекомунікацій. На виконання доручення Уряду, рішенням НКРЗ у липні ц.р. було затверджено Порядок доступу до кабельної каналізації електрозв’язку, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України. Документ визначає умови доступу до ККЕ та регулює відносини між операторами телекомунікацій та власниками ККЕ, які мають намір на договірних засадах спільно використовувати ККЕ для своїх потреб» – зазначив Сергій Колобов.

    Відповідно до рекомендацій Антимонопольного комітету України НКРЗ розроблено проект Порядку формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв’язку, який відповідно до рішення від 08.10.09 № 1700 взято за основу та розміщено на веб-сайті НКРЗ для громадського обговорення.

    «Зазначений регуляторний документ обмежує плату за використання трьома складовими послуг – за розробку та видачу технічних умов, за нагляд власником, використання кабельної каналізації» – зазначила член НКРЗ Людмила Артюшенко та додала, що «прийняття такого документу наведе необхідний порядок в питаннях формування тарифів, адже на сьогодні не визначені параметри цього ринку і його межі, не ведеться належний облік не тільки витрат, але й навіть доходів від надання послуг по використанню кабельної каналізації. Відсутня відповідна статистична і бухгалтерська звітність. Потрібно навести належний порядок, щоб послуги з кабельної каналізації стали ринком, і не потрібно було в ручному режимі залагоджувати проблему за проблемою».

    Член НКРЗ Володимир Пащук підкреслив, що «необхідно вводити регулювання на ринку ККЕ, а саме, до існуючого переліку ринків, які визначені НКРЗ, додати ринок пасивної інфраструктури та проводити роботу з його аналізу і впровадження регуляторних актів. На жаль, Комісія не може проводити цю роботу в повному обсязі, оскільки відсутні повноваження по визначенню операторів зі значною ринковою перевагою і покладання на них відповідних регуляторних зобов’язань. Вирішення проблеми регулювання ККЕ можливе за умови швидкого проходження у Верховній Раді України проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації».

    У ході засідання «круглого столу» також було запропоновано альтернативні підходи щодо розрахунків тарифів на послуги доступу до ККЕ, були заслухані пропозиції наукових та проектних закладів щодо формувань методики таких розрахунків.

    Представники ринку телекомунікацій відзначили, що останнім часом діалог операторів зв’язку з Комісією є постійним і продуктивним, зокрема, у підготовці НКРЗ нормативно-правових актів.

    Під час засідання операторами запропоновано:

    - звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та зв’язку з проханням підтримати та прискорити розгляд на засіданні Верховної Ради України проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» (щодо забезпечення доступу до ККЕ),

    - звернутися до Антимонопольного комітету України щодо розгляду та прийняття рішення про визнання ВАТ «Укртелеком» суб’єктом господарювання, що займає монопольне (домінуюче) становище у сфері телекомунікацій в частині надання послуг доступу до ККЕ,

    - НКРЗ визначити ринок ККЕ та розпочати його аналіз з метою регулювання.

    У засіданні «круглого столу» взяли участь: представники Головного управління зв’язку, інформатизації і захисту інформації КМДА, Української асоціації операторів зв’язку «Телас», Інтернет Асоціації України, ВАТ «Діпрозв’язок», ДП «Український науково-дослідний інститут зв’язку», ВАТ «Укртелеком», оператори телекомунікацій, представники електронних та друкованих ЗМІ.



    Додаткова інформація

    Введення у дію Порядку формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв’язку удосконалить нормативну базу у відповідній сфері, дозволить встановити єдині засади формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв’язку для всіх суб’єктів господарювання, які їх надають, та надасть можливість НКРЗ та іншим повноважним органам застосувати необхідні важелі впливу для вирішення проблемних питань використання кабельної каналізації електрозв’язку у чому зацікавлені всі учасники ринку телекомунікацій.

    Проект Порядку формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв’язку

    Порядок доступу до кабельної каналізації електрозв’язку

    Источник: Прес група НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.