Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НКРЗ затребує роз’яснення КабМіну щодо ліцензій на зв’язок третього покоління


    22 октября 2009 | Телекоммуникации / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    22 жовтня 2009 року у прес-центрі Кабінету Міністрів України відбулася прес-конференція за участі в.о. Голови НКРЗ Володимира Звєрєва, членів НКРЗ Володимира Олійника, Анатолія Тичинського, які поінформували громадськість стосовно проблемних питань щодо видачі ліцензій на мобільний зв’язок третього покоління (3G).

    Володимир Звєрєв повідомив, що НКРЗ звернеться за роз’ясненням до Кабінету Міністрів України щодо подальших дій по проведенню тендеру (відкритого аукціону) на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв'язок ІМТ-2000 (UMTS)".

    Володимир Олійник зауважив, що оператори мобільного зв’язку стурбовані ситуацією навколо подальшого проведення тендеру у зв’язку із призупиненням дії розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 року № 1119-р «Деякі питання проведення конверсії смуг радіочастот».

    Як відомо, від 20 жовтня 2009 року Президента України Віктор Ющенко підписав Указ № 834/2009 «Про зупинення дії розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 року № 1119-р».

    Національна комісія з питань регулювання зв’язку України протягом останніх років докладала максимум зусиль щодо впровадження в Україні нових технологій.

    Починаючи з 2005 року, НКРЗ брала активну участь у прискоренні вирішення питання впровадження в Україні систем мобільного зв’язку 3-го покоління, а саме радіотехнології “Цифровий стільниковий радіозв’язок IMT-2000 (UMTS)”.

    Так, за зверненням НКРЗ до Кабінету Міністрів України, Уряд прийняв розпорядження «Про затвердження Плану першочергових заходів з проведення конверсії радіочастотного ресурсу», першим пунктом якого Міністерству оборони України доручалося до кінця грудня 2007 року підготувати та подати до НКРЗ обґрунтування витрат для проведення конверсії радіочастотного ресурсу у смузі 2000 МГц. Однак, Міністерство оборони України не виконало доручення Уряду і більше року не надавало зазначену інформацію.

    Протягом другої половини 2008 року НКРЗ спільно з Міністерством транспорту та зв’язку України та Міністерством оборони України провела низку нарад з метою визначення основних заходів конверсії і переведення технології в категорію діючої. За участі понад 20 авторитетних вчених в галузі зв’язку була проведена технічна експертиза, що підтвердила можливість спільного використання смуги частот засобами Міністерства оборони України і нової технології. Однак, результати експертизи не були враховані і Міністерство оборони України наполягало на фінансуванні заходів з конверсії.

    Тому за зверненням НКРЗ, Кабінетом Міністрів України було затверджено Постанову № 942 від 22.10.2008 р., якою Міністерство оборони України зобов’язано у місячний термін розробити та затвердити план проведення конверсії. Проект зазначеного плану Міністерство оборони України направило до НКРЗ лише у другій половині грудня 2008 року.

    Розглянувши проект плану, НКРЗ відмовила у його погодженні, оскільки, Міністерство оборони України не надало жодних документальних підтверджень 2,5 млрд. гривень витрат на конверсію. Крім того, надана до плану інформація унеможливлювала її використання для визначення вартості заходів конверсії.

    Невиконання розпоряджень та доручень Уряду призвело до втрати можливості своєчасно отримати до Держбюджету України 1-2 млрд. грн. за видачу ліцензій на частоти мобільного зв’язку третього покоління. Саме такими були прогнозовані результати відповідних тендерів станом на серпень 2008 року.

    Наприкінці січня ц.р., Уряд доручив Міністерству економіки України створити міжвідомчу комісію з обґрунтування обсягів робіт та витрат, пов’язаних з проведенням конверсії радіочастотного ресурсу. До складу комісії увійшли фахівці НКРЗ, Мінфіну, Мінпромполітики, Міноборони, Мінтрансзв’язку, МВС, та Держспецзв’язку. Мета зазначеної комісії – ретельно розглянути пропозиції Міністерства оборони України та надати Кабінету Міністрів України рекомендації щодо прискорення процесу конверсії та впровадження нової технології стільникового зв’язку.

    Саме розгляд питання щодо проведення конверсії радіочастотного ресурсу та організації тендерів на отримання ліцензій для впровадження радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)» стало можливим після розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 року № 1119-р «Деякі питання проведення конверсії смуг радіочастот», яке дозволило Комісії розпочати проведення тендеру у вигляді відкритих аукціонів з продажу ліцензій для впровадження зв’язку третього покоління

    На сьогодні практично у всіх розвинутих країнах світу технологія третього покоління стільникового зв’язку вже введена у широку комерційну експлуатацію. Відставання України в цьому питанні становить близько 6-ти років, а подібні послуги надаються лише одним оператором – UTEL (ВАТ «Укртелеком»).

    На початку жовтня ц.р. НКРЗ направила листи-запрошення до міжнародної спільноти взяти участь у проведенні тендеру.

    Для держави та для галузі зв’язку впровадження цієї технології сприятиме залученню додаткових інвестицій, розвитку та модернізації телекомунікаційних мереж в Україні. Зазначимо, що проведення тендеру додатково повинно було принести в бюджет країни біля 1 млд. грн., значна частина яких повинна була піти саме на модернізацію обладнання міністерства оборони, що суттєво вплине на обороноздатність України

    Для споживача впровадження цієї технології суттєво розширить набір послуг (сервісів), які можна отримати за допомогою абонентських терміналів. Насамперед, мова йде про швидкісний доступ до мережі Інтернет, а також про такі сучасні послуги як відео на замовлення, різноманітні мультимедійні сервіси та електронна торгівля.

    Источник: Пресс-служба НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.