Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Мирошніченко: необхідно змінити закон щодо розцінок на виборчу рекламу


    23 сентября 2009 | Телекоммуникации / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    На сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула проект Положення Центральної виборчої комісії щодо опублікування засобами масової інформації розцінок на виборчу рекламу.

    „Суть у тому, що в Законі України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України", опублікованому 10 вересня 2009 року в парламентській газеті "Голос України" за підписом Володимира Литвина, – пояснює перший заступник голови Національної Андрій Мирошніченко, – законотворці залишили без змін норму ст. 60 про те, що середньозважений показник розцінки вартості друкованої площі та одиниці ефірного часу, який встановлюється відповідними засобами масової інформації, не може перевищувати середньозважений показник за останній квартал року, що передує року проведення виборів Президента”.

    За його словами, якщо цю норму не змінити, в глухому куті опиняться засоби масової інформації, більше того, під загрозу ставиться сама легітимність виборчого процесу. Вибори Президента призначено на 17 січня 2010 року, виборчі перегони стартують19 жовтня 2009 року. Останній квартал року, який передує року проведення виборів – це IV квартал 2009 року.

    „Жодна компанія не може на цей момент розрахувати середньозважену вартість реклами, яка буде в четвертому кварталі, – сказав Мирошніченко. – Зрозуміло, що будь- який кандидат на пост Президента чи інший суб’єкт виборчого процесу може поставити під сумнів цю норму, звернутися до суду і виграти судовий процес. У такому разі нелегітимною може бути визнана вся передвиборна агітація”.

    Проектом Положення ЦВК було передбачено, базою для визначення середньозваженого показника розцінок вважати 4 квартал 2008 року. Члени Національної ради одностайно не погодилися з таким трактуванням. Ухвалено рішення взяти проект Положення Центральної виборчої комісії до відома, вказати ЦВК на невідповідність Положення нормам чинного закону та звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації з пропозицією невідкладно ініціювати ухвалення змін до цієї норми закону.

    „Ні Національна рада, ні ЦВК не повинні брати на себе відповідальності за ті абсурдні норми закону, які ухвалює Верховна Рада”, – сказала під час обговорення цього питання на засіданні член Національної ради Тетяна Мокріді.

    Источник: Пресс-служба НацРади з Питань Телебачення і Радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.