Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Засідання робочої групи НКРЗ з питань ліцензування радіочастотного ресурсу


    27 августа 2009 | Телекоммуникации / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    26 серпня 2009 року під головуванням в.о. Голови НКРЗ Олійника В.Ф., за участі члена НКРЗ Тичинського А.В., Першого заступника Голови Державної адміністрації зв’язку Смоляра В.Г., працівників апарату НКРЗ та представників ТОВ «Астеліт», ЗАТ «Український мобільний зв'язок», ЗАТ «Українські радіосистеми», ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ТОВ «Інтернешенел Телеком’юнікейшн компані», ТОВ «Голден Телеком» відбулося розширене засідання Робочої групи НКРЗ з питань ліцензування радіочастотного ресурсу. На засідання були запрошені також представники Генерального штабу Збройних Сил України, які не прийняли участі у його роботі.

    Учасники засідання обговорили питання проведення конверсії радіочастотного ресурсу в діапазоні 2000 МГц за результатами роботи Міжвідомчої комісії з обґрунтування обсягів витрат, пов’язаних з проведенням конверсії радіочастотного ресурсу для впровадження систем мобільного зв’язку 3-го покоління.

    За результатами обговорення учасники засідання висловили спільну думку, що сума конверсії 2,5 млрд. грн. на термін проведення 4 роки, яка була запропонована Міністерством оборони України, є необґрунтованою та неприйнятною; в розрахунках були допущені суттєві помилки, які значно завищили обсяги робіт, насамперед, включення модернізації рухомих радіорелейних станцій Р-414 та радіорелейних станцій «Циклоїд», які взагалі працюють в іншому діапазоні частот.

    Представники операторів виступили з ініціативою підготувати відкритий лист до Президента України з приводу необґрунтованих обсягів витрат з боку Міністерства оборони України, непрозорої процедури проведення конверсії, що може призвести до зриву впровадження в Україні радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)».

    На думку учасників засідання, об’єктивною та прийнятною є сума заходів з конверсії РЧР у розмірі 600 млн. грн.

    У ході засідання запропоновано за погодженням з Державною адміністрацією зв’язку прийняти рішення НКРЗ про проведення конверсії РЧР та звернутися до Міністерства оборони України з проханням надати план конверсії РЧР у діапазоні 2 ГГц для впровадження радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)».

    Крім того, учасники засідання обговорили питання характеристики лотів, які будуть виставлені при проведенні тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом для впровадження радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)» і визнали доцільним обмежити число операторів з надання послуг мобільного зв’язку 3-го покоління п’ятьма учасниками (існуючий (ВАТ «Укртелеком») + 4 за результатами тендерів).

    Більшість операторів виступили за одночасне проведення тендерів на отримання 4 ліцензій після визначення обсягу заходів з конверсії.

    Источник: Пресс-служба НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.