Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Донбастелесупутник» вимагає від Нацради $20 млн


    3 июля 2009 | Телекоммуникации / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    ТОВ «Науково-виробниче об'єднання «Донбастелесупутник» звернулося до Європейського суду (European Court of Human Rights) з заявою про те, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перешкоджає його господарській діяльності. У зв'язку з цим компанія вимагає від регуляторного органу відшкодування 144 000 000 гривень (орієнтовно 20 млн доларів). Причиною звернення до суду є зволікання Нацради із видачею компанії ліцензії провайдера програмної послуги. Після того, як Нацрада тричі відмовилася видати компанії ліцензію провайдера програмної послуги, «Донбастелесупутник» звернувся до Донецького адміністративного суду і виграв справу (25.01.2008 суд визнав протиправною бездіяльність Нацради), а 10 червня 2008 року Донецький апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, якою залишив постанову суду першої інстанції в силі. У касаційному порядку зазначені вище судові рішення Національна рада не оскаржувала.

    «22.10.2008 року в рамках виконавчого провадження, незважаючи на встановлений ст.124 Конституції України обов'язок з виконання судового рішення, членами Національної ради було прийнято рішення № 1820, яким у видачі товариству ліцензії провайдера програмної послуги, а відтак і у виконанні постанови суду, що набрала законної сили - відмовлено», - ідеться в заяві товариства.

    Попри рішення на користь компанії, Нацрада замість видати ліцензію, звернулася до правоохоронних органів із проханням про додаткове роз'яснення судової постанови.

    «Вказана протиправна бездіяльність порушила та порушує право заявника на здійснення господарської діяльності з надання програмної послуги, оскільки без вчинення Національною радою дій, які вона повинна вчинити в силу вимог Закону щодо видачі ліцензії, товариство не має права надавати абонентам програмну послугу», - пишуть заявники.

    Понесені збитки (дохід, який втратив заявник внаслідок зловживання службовими особами - членами Національної ради своїм службовим становищем), на думку заявника, розраховуються за формулою: 800 000 гривень (40000 абонентів*20 гривень) за кожен місяць від постанови суду від 25.01.2008 року і за 18 місяців становлять 144 000 000 гривень (орієнтовно 20 млн доларів).

    Крім заяви до Європейського суду, «Донбастелесупутник» надіслав скаргу на дії Нацради до заступника генерального прокурора України, прокурора міста Києва, Президента України Вікторові Ющенку та прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.