Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    На російський серіал «Відлига» поскаржились у прокуратуру за пропаганду куріння


    27 декабря 2013 | Кино / На украинском языке / Россия | Добавил: Olga Kravtsova
    Скарги на стрічку режисера Валерія Тодоровського надіслали в Останкінську міжрайонну прокуратуру та Роскомнагляд.

    Їх ініціатором став Олексій Шабашов – кандидат медичних наук, член координаційної ради по боротьбі з тютюном при Міністерств охорони здоров’я Росії, керівник асоціації «Здорові регіони» і співавтор антитютюнового закону. Його обурило, що герої серіалу постійно курять, а частка жінок-курців у фільмі непропорційно велика, що не відповідає реаліям Радянського Союзу початку 60-х років (події фільму розгортаються у ті часи), де курило лише 7-10% жінок.

    Нагадуємо, нове антитютюнове законодавство Росії забороняє показ сцен куріння у всіх новостворених фільмах за винятком тих випадків, коли така сцена є невід’ємною частиною художнього задуму. Штраф за порушення закону може скласти 20-40 тис. руб. для авторів – посадових осіб, та 100-170 тис. для юридичних осіб.

    Шабашов вимагає проаналізувати кожну сцену куріння у стрічці і вимагати від режисера пояснень, у чому художня цінність кожного кадру з сигаретою.

    «У тютюнових компаній зараз простоюють величезні рекламні бюджети. Якщо закон позбавив – їх можливості рекламувати свої марки сигарет, вони пропагуватимуть куріння як таке», – стверджує Шабашов.

    Також він наполягає на зміні маркування фільму на «18 +».

    З вимогою заборонити показ серіалу виступив і лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський, який у коментарі виданню «РИА Новости» заявив:

    «Чимало сцен серіалу "Відлига"викликають подив: у країні активно ведеться антитютюнова кампанія, а в прайм-тайм на Першому федеральному каналі актори фільму не випускають сигарети з рота».

    Політик переконує, що у ті часи люди настільки багато не курили:

    «Вводити в опис життя 60-х культ сигарет і алкоголю несправедливо не тільки по відношенню до того покоління, але й шкідливо для нинішнього».

    Відомий російський режисер Марк Захаров теж не в захваті від кількості сцен куріння у «Відлизі» - про це він розповів в інтерв’ю «Комсомольской правде»:

    «Зі свого кінематографічного досвіду я знаю: часто буває, що режисер і актор не знають, що робити. Тоді вони закурюють. А буває, покурять-покурять та й вип'ють. Дивишся, і справа сама зрушила з мертвої точки. Але якби я знімав картину про кінематограф, таких сцен уникав би. Або чергував їх зі змістовними епізодами. Інакше виникає відчуття, що творцям картини нічого сказати».

    5 грудня на Першому каналі Росії у комедійній програмі «Вечірній Ургант» вийшла пародія на серіал «Відлига», в якій висміювали надмірну кількість сцен куріння.



    Видання «Комсомольская правда» провела опитування читачів, щодо того, про що вони дізналися завдяки серіалу «Відлига». Абсолютна більшість з них – 37% відповіли: «Люди постійно курили».

    На російський серіал «Відлига» поскаржились у прокуратуру за пропаганду куріння


    Нагадуємо, «Відлига» – 12-серійний серіал про життя радянських кінематографістів. Його показ стартував на Першому каналі 2 грудня, завершився – 10 грудня. Він мав стабільно високі рейтинги, а в перші кілька днів показу навіть перевершив середні показники перегляду сералів – взявши 7,1% аудиторії 18+.

    Валерій Тодоровський не виключає, що буде відзнято також другий сезон «Відлиги».

    Источник: mediasapiens
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.