Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Український фільм здобув нагороду на фестивалі у Карлових Варах


    8 июля 2012 | Кино / На украинском языке / ex-СССР | Добавил: Kravtsova Olga
    Журі 47-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах відзначило українську стрічку. «Будинок із баштою» Єви Нейман здобув головний конкурсної програми форуму «Зі Сходу на Захід». Про це повідомляє прес-служба телеканалу «1+1».

    Загалом у зазначеній програмі змагалися 12 картин з усього світу. Режисер «Будинок із баштою» здобула премію у розмірі 20 тисяч доларів.

    «Я дуже зворушена, мені неймовірно приємно. І я насправді дуже вдячна тим талановитим людям, які працювали зі мною і які мені довіряли. Для мене як для режисера, це визнання, для мене це надія, що мій наступний проект буде мати місце бути», - сказала Єва Нейман

    Сценарій до фільму створено за автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна «Будинок з баштою». Це трагічна історія 8-ми річного хлопчика, який взимку 1944-го року повертався з мамою в рідне місто з евакуації. Жінка захворіла на тиф і невдовзі померла, тож хлопчик лишається сам на невідомому полустанку. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з баштою.



    У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Гловну роль зіграв 9-річний вихованець одеського інтернату Дмитро Кобєцкой.



    Продюсер фільму - Олександр Ткаченко, генеральний директор групи каналів «1+1».



    «Фільм "Будинок з баштою" дуже мудрий, з правильно побудованими мізансценами, довгими кадрами, фільм чорно-білий на широкому екрані. З точки зору картини - це дуже сильно. Що в цьому фільмі нове - це певна дистанція до емоцій. Адже історія дуже сумна, як і в багатьох військових стрічках. Але ми стоїмо осторонь від емоцій. Може це і послужило причиною, чому наше журі назвало цей фільм найкращим в цьому конкурсі», - відзначив член журі, кінокритик Якорим Блажейовський.





    Гран-прі кінофестивалю здобула стрічка «Майже чоловік» (Mer eller mindre mann) данського режисера Мартіна Лунда. Він отримав 25 тис. доларів.



    Спеціальний приз журі та премію у розмірі 15 тис. доларів завоював фільм «Площа Фонтанів: італійська змова» (Romanzo di una strage) Марка Тулліо Джордани (Marco Tullio Giordana).



    Ще одна грошова винагорода, 5 тисяч доларів, дісталася документальній стрічці «Остання швидка Софії» (Poslednata lineika na Sofia) Іліана Метева (Ilian Metev). 30-хвилинну стрічку створено у копродукції Болгарії, Хорватії та Німеччини.



    З повним переліком переможців фестивалю можна ознайомитися тут.



    МКФ у Карлових Варах - щорічний кінофестиваль, який проводиться в липні в Чехії. З 1956 року належить до категорії А і є найбільшим кінофестивалем Центральної та Східної Європи. Цього року тут було представлено 218 фільмів, включаючи 34 короткометражних і 56 документальних.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.