Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У США бойкотують фільм про Чорнобиль


    27 мая 2012 | Кино / На украинском языке / Америка | Добавил: Kravtsova Olga
    У США фільм режисера-дебютанта Орена Пелі «Заборонена зона» викликав критику і спричинив дискусії, повідомляє «Німецька хвиля».


    Громадськість обурена легковажним контекстом «Забороненої зони» («Chernobyl Diaries»). За сюжетом, герої стрічки жахів потрапляють до Прип’яті, де з ними відбуваються страшні пригоди. Шість молодих туристів-екстремалів їдуть на канікули в Україну та наймають гіда для екскурсії до Зони відчуження.


    Фільм вийшов у світовий прокат минулого тижня на кіноекрани. Вже після перших показів користувачі соцереж почали поширюватипетиції, в яких закликали бойкотувати картину. Графічний дизайнер з Флориди Яго Алайза в інтерв'ю Reuters розповів, що був шокований, побачивши, як у фільмі група молодих людей приїхала провести відпустку в чорнобильській зоні так, наче це Диснейленд. «Будь-хто, хто відвідує Чорнобиль, повинен виявляти таку саму повагу, як ніби він відвідує Освенцим або Музей червоних кхмерів у Камбоджі»,- підкреслює Яго Алайза.




    Особливо громадських активістів розлютили рекламні плакати нової стрічки, в яких міститься заклик: «Відчуй радіоактивні опади». Алайза каже: «Чи розуміють продюсери, що це означає? Вони перетворюють реально жахливу ситуацію на жарт! Це абсолютне нівелювання реальності трагедії».



    Виконавчий директор громадського об'єднання «Друзі Чорнобиля» у американському штаті Вісконсін Роберт Шюттпельц також категорично проти показу блокбастера Пелі.


    Фільм продюсував Орен Пелі, відомий завдяки малобюджетному фільму жахів «Паранормальне явище», що приніс близько 200 мільйонів доларів касових зборів. Також він виступив сценаристом картини. Пелі не розуміє обурення глядачів, аджей йдеться не про документальне кіно, а про фільм жахів.


    Продюсер розповів, що отримав схвалення на зйомки від благодійної організації Хабад - Діти Чорнобиля зі штаб-квартирою у Нью-Йорку. «Я не розглядаю цей фільм як негативний на кшталт: "О, Боже, довкола бігають мутанти, як можна з цього сміятися?"» - сказала виконавчий директор гуманітарної організації Есті Херман. Вона сподівається, що показ цієї стрічки допоможе підвищити загальну поінформованність у світі щодо чорнобильської трагедії та допомоги, якої потребують постраждалі унаслідок аварії.

    Источник: ТАСС-Телеком
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.