Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Тюремники вважають, що у фільмі Усова про СІЗО технічними засобами викривлено дійсність


    13 апреля 2012 | Новости / Кино | Добавил: Елена Ленова
    Сам журналіст заявляє, що єдиний монтаж – це прикриття облич та зміна голосів

    Сьогодні, 13 квітня, голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков під час виступу у Верховній Раді заявив, що у фільмі журналіста ТВі Костянтина Усова «В'язниця №1» про Лук'янівске СІЗО «відбувся певний фотомонтаж». Однак, що саме у пенітенціарній службі вважають «фотомонтажем», він не уточнив.

    У коментарі «Телекритиці» помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко пояснив, що у фільмі ТВі «не всі моменти, зазначені у відеоряді, відповідають дійсності».

    «У нас є сумніви щодо достовірності всієї цієї інформації. Наразі деякі моменти доведені, а деякі ще вивчаються. Про що конкретно йде мова, я зараз сказати не готовий», - сказав він.

    За його словами, у фільмі були задіяні технічні засоби з метою викривити дійсність. «Наприклад, певні світофільтри», - додав пан Андрушко і пообіцяв згодом надати детальнішу інформацію з цього приводу.

    Автор фільму Костянтин Усов сказав «Телекритиці», що відео, відзняте в СІЗО, не змінювалось. А єдиний монтаж, використаний у фільмі, - це прикриття облич та зміна голосів. «Він проводився з метою унеможливлення завдання шкоди людям, які погодилися знімати для нас це відео, знаючи, що воно буде показане по телебаченню», - сказав він.

    При цьому журналіст наголошує, що заява голови пенітенціарної служби, «якщо сприймати її серйозно», є великим кроком уперед. Адже, за його словами, тюремники могли заявити, що всі кадри з фільму знімались не в СІЗО, а, наприклад, в одному з приміщень на центральному вокзалі.

    «Але якщо зважати на більш серйозні речі, то ми бачимо, що чиновники та представники владного апарату просто категорично не готові змінюватися. Вони не готові чути й бачити нічого з того, що доноситься їм з боку суспільства. Це означає, що українській системі правосуддя насправді вигідно мати саме такий слідчий ізолятор. Тому що правоохоронні органи на сьогодні займаються тим, що професійно торгують свободою», - вважає пан Усов.

    Нагадаємо, спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

    Прокуратура міста Києва провела перевірку та 12 квітня порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора. Перед тим, 10 квітня, було відсторонено виконувача обов'язків начальника СІЗО Євгена Домбровського.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.