Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Золотих тигрів» Роттердамського кінофестивалю здобули Чилі, Сербія і Китай


    5 февраля 2012 | Новости / Кино | Добавил: Елена Ленова
    У позаконкурсній програмі було представлено «Крос» Марини Вроди

    Роттердамський міжнародний кінофестиваль, що проходив з 25 січня по 5 лютого, назвав імена переможців. Про це повідомляє сайт форуму.

    Головні відзнаки, «Золотих тигрів» та грошові премії у розмірі 15 тисяч доларів, здобули картини сербки Майї Мілош («Кліп») (Maja Milos), чилійки Домінги Сотомайор («Від четверга до неділі» (De jueves a domingo), копродакшн Чилі і Нідерладів) та китаянки Хуань Джі («Яйце і камінь» (Egg and Stone)).

    Знятий при допомозі мобільних телефонів, «Кліп» оповідає про те, чим живе сучасна молодь. Цю підліткову драму члени журі порівняли з роботами Валерії Гай Германіки.

    У картині «Від четверга до неділі» вустами дитини оповідається про атмосферу сучасної сім`ї.

    Фільм «Яйце і камінь» відзначає поетична мова та участь непрофесійних акторів. Це особистісна історія дівчини, яка «мимоволі опиняється в життєвій пастці».

    Переможцями конкурсу короткометражних фільмів стали три роботи. Це «Генератор» Макіно Такаші (Generator by Makino Takashi), що є «відповіддю на катастрофу в Фукусімі» і візуалізує Токіо. Ще однин переможець - «Знаменитість у В`єтнамі» Маті Діоп (Big in Vietnam by Mati Diop), що є «таємничою історію про режисера, який одного разу відволікся під час роботи»). Доповнює трійцю «Весна» голандця Джорана Ейсіньї (Springtime by Jeroen Eisinga), що продемонстрував глядачам, чим закінчуються історії за участю камери, чоловіка, стола і 25-ти кілограмів бджіл.

    Переможцем конкурсної програми азіатських фільмів (Network for the Promotion of Asian Cinema, NETPAC Award) є «Сентиментальна тварина» китайського режисера Ву Цюаня. (Sentimental Animal by Wu Quan). Картина присвячена стосункам влади і особистості у китайському суспільстві.

    Премія міжнародної асоціації кінокритиків ФІПРЕССІ у «Звуків поряд» у бразильського режисера Клебера Мендонса Фільї (O som ao redor by Kleber Mendonca Filho). Відпоідно до назви, фільм і справді побудований на аудіовпливі, що «навіює параною і відчуття загрози».

    Фаворитом нідерландських журналістів у програмі KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten,) став «Кліп», відзначений за успіх у зображенні жорстких портретів молодих героїв нашого часу при допомозі поширених серед них засобів мобільних телефонів.


    «Тигра» у програмі фільмів молодих режисерів MovieSquad Award отримав «Вікенд» британського режисера Ендрю Хея (Weekend by Andrew Haigh). У витриманій у тональності ліберальної сексуальної моралі картині йдеться про історію стосунків сором'язливого Рассела і екстраверт а Глена, які « несподівано переростають у щось прекрасне».


    Нагороди ARTE France Cinéma та Eurimages Awards за найкращі проекти CineMart здобули режисери з Європи.


    Премію ARTE France Cinéma у розмірі 10 тисяч Євро здобула картина Duncharon Атіни Рейчел (Athina Rachel) із Греції .


    Eurimages Award (30 тисяч євро) у фільму «Вологість» сербського режисера Ніколи Лджоки (Humidity by Nikola Ljuca).


    У позаконкурсній програмі Роттердамського кінофестивалю було представленострічку «Крос» лауреатки «Золотої пальмової гілки» Канн Марини Вроди.

    Цього року відбувся вже 41-й за рахунком Міжнародний роттердамський кінофестиваль (International Film Festival Rotterdam, IFFR). Щорічний форум присвячено авторському і незалежному кіно.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.