Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Роднянський покаже в Берліні свою американську «Машину»


    5 февраля 2012 | Новости / Кино | Добавил: Елена Ленова
    Нинішнього року Берлінале, 62-й за ліком, стартує дев’ятого лютого і триватиме по 19-те. Фільмом відкриття стане світова прем’єра історичної драми французького режисера Бенуа Жако «Прощавай, моя королево!»

    Давно помічено, що міжнародні кінофестивалі скидаються на спортивні змагання: бажання публіки вболівати «за наших» викликає сплеск емоцій і підвищене виділення адреналіну.


    Слід відразу зазначити, що Україна в основному конкурсі не представлена. Однак чіткий «український слід» простежується. Сполучною ланкою став Олександр Роднянський — колись режисер кіностудії «Київ­наукфільм», засновник телеканалу «1+1», президент Теле­візій­ної академії України. Тепер Роднян­ський «маркований» як російський продюсер. В основному змаганні за «Золотого ведмедя» і «Срібного ведмедя» візьме участь перший американський проект Роднянського — стрічка з бюджетом 12 млн. доларів «Машина Джейн Менс­філд». Режисер фільму — Біллі Боб Торнтон — став також автором сценарію і виконавцем головної ролі.


    Географія країн, які боротимуться за головні призи Берлі­нале, широка. У полюванні на берлінських «Ведмедів» візьмуть участь картини виробництва Бразилії, Великобританії, Угор­щини, Німеччини, Гонконгу, Гре­ції, Данії, Індонезії, Іспанії, Італії, Ірлан­дії, Канади, Китаю, Норве­гії, Росії, Сенегалу, Португалії, Філіппін, Франції, Чехії, Швей­царії, Швеції та США.


    Згідно з інформаційними джерелами Берлінале, для 18 фільмів основного конкурсу показ у Берліні стане світовою прем’єрою. Це іспанський трилер «Дитячі ігри» (реж. Антоніо Чаварріас); «Листівки із зоопарку» індонезійського режисера Едвіна — картина спільного виробництва Індонезія (Німеччина) Гонконг/Китай; «Метеора» (реж. Спірос Статулопулос) — німецько-грецький фільм, що розповідає про спроби ченця налагодити комунікацію з черницею із сусіднього монастиря з допомогою сонячних зайчиків та системи дзеркал; «Полонянка» (реж. Брильянте Мендоса) з Ізабель Юппер у головній ролі, виробництво — Франція/Філіппіни/Німеччина/Великобританія; швей­царський режисер Урсула Мейєр привезе стрічку «Сестра» (Швейцарія/Франція).




    Німецький режисер Крістіан Петцольд презентує картину «Барбара», героїня якого — лікар — заслана у глибоку провінцію за бажання емігрувати зі Східної Німеччини кінця 1970-х.


    Ще один фільм «Додому на вихідні» (режисер Ганс-Крістіан Шмід) поповнить представництво в конкурсі кінематографу Німеччини. До конкурсу вві­йшли також кінострічки «Поверта­­ючись додому» француза Фре­деріка Віде; «Королівська справа» (режисер Ніколай Арсел, Данія/Чехія/Німеччина/Шве­ція); канадський фільм «Врод­ли­ва знову» (режисер Кім Нгуєн); «Просто вітер» режисера з Угор­щини Бенка Флегауфа (Угор­щина/Німеччина/Франція); «Спасибі» (режисер Матіас Глас­нер, Німеччина/Норвегія). У картині сенегальського режисера Алена Гоміса «Сьогодні» (Фран­ція/Сенегал) старий згадує перед смертю події свого життя з моменту появи на світ. Несподіваним боком розкривається минуле героїні стрічки «Табу» (реж. Мігель Гомеш, Португалія/Німеччина/Брази­лія/Франція).


    Італійські режисери Паоло та Вітторіо Тавіані привезуть у Берлін фільм «Цезар повинен померти», знятий у римській в’язниці Ребібб’я серед засуджених до довічного ув’язнення. Ця картина тематично перегукується із заявленим у програмі спецпоказів BERLINALE SPECIAL телевізійним проектом Вернера Херцога «Смертники», дія якого також розгортається в тюремних камерах засуджених до страти.


    Серед позаконкурсних картин основної програми «Милий друг» режисера з Великобританії Деклана Доннеллана; фільм оскарівського номінанта Чжана Імоу «Квіти війни» (Китай). Чжан Імоу — неодноразовий учасник Берлінале («Червоний гаолян», «Дорога додому», «Ге­рой», «Жінка, гармата і макаронна крамниця»).


    Режисер Стівен Долдрі (США), автор таких резонансних картин як «Читець», «Годинник», «Біллі Елліот», покаже новий фільм «Страшенно голосно і неймовірно близько» — екранізацію однойменного роману Джо­натана Сафрана Фоєра, присвяченого подіям 11 вересня. У ролях Том Хенкс, Сандра Баллок і Макс фон Зюдов.


    До програми спеціальних показів BERLINALE SPECIAL включено також європейську прем’єру режисерського дебюту Анджеліни Джолі — «У краю крові та меду» — драму про боснійські події 1992—1995 рр. Кар­тина, знята голлівудською зіркою на Балканах, уже потрапила в номінацію «Золотого глобуса» «за найкращий фільм іноземною мовою». У категорії спеціальних показів заявлені німецька прем’єра індійського режисера Фархана Ахтара «Король повертається»; міжнародна прем’єра «Іскра життя» іспанця Алекса де ла Іглесіа із Сальмою Хайєк у головній ролі. Також у цій секції відбудеться світовий показ документального фільму «Марлі» (реж. Кевін Мак­дональд, Велико­британія) — про відомого виконавця музики у стилі реггі Боба Марлі; міжнародна прем’єра «Замкова щілина» (режисер Гай Меддін, Канада), головні ролі у фільмі зіграли Удо Кір та Іза­белла Росселіні, під керівництвом якої Гай Меддін брав участь у винесенні вердикту журі торішнього Берлінале; німецька прем’єра картини американського режисера Стівена Содерберга «Нокаут».


    Обиратиме фільми, найбільш достойні головних нагород Берлінале, міжнародне журі під головуванням британського режисера Майка Лі (чий фільм «Безтурботна» був дуже близьким до перемоги, судячи з рейтингів Берлінале-2008, і приніс Срібного Ведмедя виконавиці головної ролі Селлі Хоукінс). Крім того, до складу інтернаціональної суддівської колегії увійдуть режисери Франсуа Озон (Франція), сценарист і режисер Асгар Фархаді (Іран), режисер, продюсер, актор, фотограф, дизайнер Антон Корбайн (Нідер­ланди), письменник Буалем Сансал (Алжир), актриси Шар­лота Генсбур (Франція) і Барбара Зукова (Німеччина), а також актор Джейк Джілленхол (США).


    Втім, долю одного «Золотого ведмедя» вже визначено. Це «Почесний золотий ведмідь» за внесок у світовий кінематограф у секції «Ушанування» (Homage). Вшановуватимуть на 62-му Бер­лінале американську актрису Меріл Стріп. 14 лютого їй урочисто вручать нагороду під час прем’єрного показу фільму «Залізна леді» (режисер Філ­ліда Ллойд). Це остання на сьогодні робота актриси, де вона знялася у ролі Маргарет Тетчер. До програми фестивалю також включено розгорнуту ретроспективу фільмів з участю Ме­ріл Стріп.


    42-га за ліком програма «Фо­рум» пройде під девізом «Щоден­не життя і фантазія». В основній програмі «Форуму» 38 фільмів, включно з 26 світовими і вісьмома міжнародними прем’є­рами.


    Кінематографічні досягнення фестивалю традиційно врівноважуються подіями у рамках секції «Кіно і гастрономія», де, крім кінопоказів, готується серія гастрономічних подій, які на Берлінале-2012 відбуватимуться з 12 по 17 лютого під гаслом «Довіра у смаку!».

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.