Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Головний приз фестивалю Docudays UA здобув фільм Васяновича


    2 апреля 2010 | Кино / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    7-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA назвав імена переможців. Церемонія нагородження відбулася сьогодні, 1 квітня 2010 року, у Пінчук Арт Центрі.

    Головний приз фестивалю і перемогу у творчому конкурсі здобула картина українського режисера Максима Васяновича «Мама померла в суботу на кухні». Журі надало перевагу цій роботі «за тишу, виразнішу за галас». Це стрічка про вибір між життям і мистецтвом, про те, яку ціну мусить заплатити митець за можливість творити. «Цей фільм - лиш мала частка моєї вдячності татові, що заради мого дитинства 25 років тому відмовився від мрії всього життя ...», - каже сам автор. Максим Васянович отримав диплом фестивалю та грошову премію у розмірі 1 тисяча доларів. Він зізнвся, що для ця перемога для нього - велика несподіванка і велика приємність.

    У правозахисному конкурсі перемогла стрічка «Бірма ВЖ - репортаж із закритої країни» данки Андерс Естергорд. Фільм розповідає про небезпечні умови роботи відео журналістів. По суті, вони є таємними агентами, які передають новини із цієї закритої країни, незважаючи на загрозу ув'язнення і тортур. Їхній матеріал незаконно переганяють із Бірми і транслюють через супутник

    Вибір студентського журі - картина «Найгірша компанія у світі» ізраїльського режисера Регева Контеса. Завдяки йому глядачі дізналися, як можна вижити під час кризи на прикладі трьох працівників маленького родинного страхового агентства.

    Приз глядацьких симпатій здобув «Футбольний батько» польського режисера Міхала Йозвяка. Це історія сліпого масажиста, який працює у футбольному клубі і виховує 4-річного сина, який також має вади зору. Як фанат, він намагається не пропускати жодного матчу команди, за яку вболіває.

    Цього року на конкурсі було додано особливу премію - для фільму, в якому найбільше любові. Організатори фестивалю запровадили її на знак пам'яті про свого друга,продюсера фестивалю Андрія Матросова. Цю нагороду отримав фільм Атанаса Георгієва «Плати і одружуйся» (Австрія, Хорватія, Македонія, США). У стрічці йдеться про перипетії двох друзів, що вирушають у Європу, долаючи «мури євросоюзівської фортеці».

    Як повідомляла ТК, до конкурсної програми фестивалю увійшло 32 картини з 20 країн світу. З-поміж українських, окрім фільму Васяновича, було репрезентовано стрічку «Я пам'ятник собі» Дмитра Тяжлова.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.