Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Субтитри в іноземних дитячих фільмах можуть стати незаконними


    25 марта 2010 | Кино / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Народний депутат Олена Кондратюк (фракція БЮТ) хоче зобов'язати кінодистрибуторів обов'язково дублювати чи озвучувати фільми для дітей та юнацтва державною мовою. Відповідний законопроект № 6223 автор зареєструвала у Верховній Раді 24 березня.

    Чинна норма статті 14 закону «Про кінематографію» передбачає, що іноземні фільми перед розповсюдженням в Україні в обов'язковому порядку повинні бути дубльовані або озвучені чи субтитровані державною мовою (також це можуть бути мови національних меншин).

    «Проте, на практиці зазначена конструкція норми дозволяє здійснювати розповсюдження іноземних фільмів без їх обов'язкового дублювання чи озвучення державною мовою, а з самим лише субтитруванням», - зазначає автор законопроекту в пояснювальній записці.

    Відтак, вона хоче доповнити статтю нормою про те, що іноземні фільми для дітей та юнацтва, в тому числі анімаційні, перед їх розповсюдженням в Україні в обов'язковому порядку повинні бути дубльовані або озвучені державною мовою.

    «Переважна частина дитячої україномовної аудиторії в силу свого віку просто не в змозі прочитати субтитри до іноземного фільму чи мультфільму, і тому у разі відсутності дублювання чи озвучення того ж таки іноземного мультиплікаційного фільму державною мовою можемо вести мову про незабезпечення україномовній дитячій аудиторії передбачених статтею 31 Конвенції про права дитини рівних можливостей для дозвілля та відпочинку», - пояснюється в супровідних до законопроекту документах.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.