Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Дні українського кіно» розпочинаються на Вінничині


    5 декабря 2009 | Кино / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    «Дні українського кіно» розпочинаються на Вінничині. Демонстрації фільмів відбудуться в трьох містах краю: Вінниці, Немирові та Гайсині. Вхід вільний

    Раніше Українська кінофундація опікувалась фестивалями українського кіно за кордоном, зокрема, в Берліні, Кельні, Мюнхені. Востаннє такі покази відбулися в листопаді в Польщі - Варшаві, Кракові, Гданську. «Зроблено чимало для популяризації українського кіно в світі», - зауважує голова правління фонду «Україна 3000» Олександр Максимчук. Цей фонд є засновником Української кінофундації (УКФ). «Але дедалі частіше нас питають: коли ж, нарешті, Дні українського кіно пройдуть в Україні?» Це означає, що інтерес до кіноробіт з України росте», - переконаний Максимчук.

    Спочатку знайомство з класикою

    І от тепер перші Дні українського кіно в містах Вінницької області. Перед показами відбудуться творчі вечори з режисерами й акторами. На зустрічі з глядачами прийдуть Роман Балаян, Лариса Кадочникова, Володимир Горянський, Ольга Сумська. Як розповіли «Німецькій хвилі» в УКФ, кожен охочий потрапити на перегляди зможе отримати безкоштовне запрошення в касах кінотеатрів. Захід підтримує Вінницька обласна адміністрація, мінкультури. А організовує УКФ та компанія Nemiroff.

    Фестиваль на Вінничині відкриває класика - «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. У програмі також - «Живі» Сергія Буковського, «Ніч світла» та «Райські птахи» Романа Балаяна. Серед короткометражок, що підібрали для вінничан - «Ішов трамвай №9» Степана Коваля, «Отроцтво» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «На грані» Артема Сухарєва та Микити Ратнікова, «Святилище мрій» Сергія Волкова, «Клятва» Марини Вроди. Отже, представлені досить молоді режисери.

    Молодих режисерів побільшало

    Директор УКФ Андрій Халпахчі впевнений, що український кінематограф має майбутнє: «Вже є й молоді режисери, які знімають повнометражне кіно. Багато короткометражних робіт. Є покоління, яке вже дебютувало, робить картини, деякі з них роблять для телебачення, але все ж таки, я думаю, що саме вони будуть розвивати майбутній кінематограф». За спостереженнями Халпахчі, активно працюють й режисери середнього покоління.

    Водночас Халпахчі висловив жаль, що надію на підйом, яку, на його думку, торік давав український кінематограф, дещо розвіяла криза. «Але найгірше те, що ми думаємо, а що буде наступного року? Зараз ще щось доробляється, цього року ще щось було нового. А ось на наступний рік не так вже й багато сподівань», - сказав Халпахчі. Разом з тим, зауважує керівник кінофундації, тішить, що метри продовжують працювати, як от Кіра Муратова, яка порадувала глядачів «Мелодією для шарманки» й знімає нову картину.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.