Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Представники інтернет-сфери не хочуть сплачувати податок на розвиток театру і кіно


    25 июля 2009 | Кино / Интернет / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Інтернет-асоціація України та Українська спілка промисловців і підприємців звернулися до керівників профільних парламентських комітетів з проханням не покладати на телекомунікаційну галузь додатковий збір на розвиток театру і кіно.

    У зверненні зазначається, що обтяження підприємств галузі телекомунікацій новим додатковим збором, особливо в період фінансово-економічної кризи, погіршить стан підприємств галузі і призведе до скорочення ними виплат податків і зборів до державного бюджету України, з якого серед іншого відбувається фінансування підприємств галузі театрального мистецтва та кінематографії.

    Додатковий збір запропонував народний депутат Сергій Терьохін (фракція БЮТ) законопроектом № 4764 «Про загальнодержавний збір на розвиток театрального мистецтва та кінематографії в Україні». Цей законопроект передбачає задля додаткового фінансування галузі театру і кіно серед іншого обкладання вартості послуг, які надаються глобальними мережами отримання та передання даних (інтернет), додатковим збором у розмірі 1%.

    Обкладання телекомунікаційної галузі новим податком зумовлене тим, що її доходи (надання послуг кабельного зв'язку та інтернет) у 2008 році становили близько 3,2 млрд. грн. Водночас валові надходження від кіно-театрального показу, телепоказу - близько 0,5 млрд. грн., а валові надходження від реалізації відеопродукції в середньому становлять 0,3 млрд. грн.

    ІнАУ й УСПП нагадують, що чинне законодавство України передбачає подібну підтримку розвитку лише однієї галузі - виноградарства, садівництва і хмелярства. Об'єктом оподаткування в цьому разі є виручка, одержана від реалізації алкогольних напоїв та пива. Таким чином, фактично кошти від реалізації продукції цієї галузі йдуть на підтримку її розвитку.

    «Діяльність операторів та провайдерів, яка, згідно з законопроектом № 4764 повинна підлягати новому виду оподаткування, жодним чином не пов'язана з отриманням доходів від надання прав на перегляд абонентами телекомунікацій творів театрального мистецтва та кінематографії, тому немає жодних підстав для покладання на підприємства галузі телекомунікацій витрат на підтримку галузі театрального мистецтва та кінематографії» - вважають представники інтернет-сфери.

    Нагадаємо, що в парламенті зареєстрований ще один законопроект № 2259 «Про збір на розвиток національної кінематографії», ініціатори якого Павло Мовчан та Юрій Кармазін пропонують для підтримки національної кінематографії брати відсоток з продажу алкоголю і тютюну.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.